2012 legjobb videói V. – A nap videója

Szerző: Trade Horeca Dátum: 2013. 01. 08. 10:30

Tavaly indult A nap videója sorozatunkban több mint kétszáz filmet mutattunk be, ezek közül választottuk ki az olvasónk által legtöbbet nézetteket.
Az új év kezdetén újra bemutatjuk legsikeresebbeket – kategóriánként hármat.
Jöjjenek ma a „művészfilmek”!

Apokalipszis most!

Egy üzenet 18 éven felülieknek: a McDonald’s üzletet, amit vendégei, sőt dolgozói is sorsára hagytak már, lassan elönti az árvíz. A dán Superflex művészcsoport 2009-ben készült 20 perces videóját nem akarjuk elemezni – megteszik azt többen is az interneten. Az amerikanizálódás csillogó jelképét érő támadás „taglalásával” semmiféle politikai üzenetet nem közvetítünk; a film a 21. századi képzőművészet tökéletes darabja. Sajnos a teljes mű nem található meg a világhálón.

Absolut Greyhound

Márciusban mutatták be az Absolut vodka és a svéd Swedish House Mafia együttes „együttműködésében” készült, Absolut Greyhound című reklámfilmet. Nem kellett sokáig gondolkodnunk, hogy a film helyett a kemény house szám hihetetlenül látványos klipjének teljes videóját mutassuk be, amiből a 45 másodperces szpotot később összevágták.

Ha zöld, akkor érzelem, ha retek, akkor izgalom

Hanghoz az íz, színhez az illat; szinesztéziának azt a mentális jelenséget, amelyben egyik érzékszerv által keltett benyomás automatikusan aktivál egy másik érzetet. Mai videónk zseniális hiperrealista paródia arról, mit jelent Ian Kibbey and Corey Creasey rendezőknek a szinesztézia.

Kapcsolódó cikkeink