18 hónap alatt 40%-al emelte árait a Barilla
Olaszországban egy év alatt 22 százalékkal nőtt a tésztaféleségek és 10,3 százalékkal a kenyér ára. Eközben egyes alapanyagok ára megháromszorozódott.
Az élelmiszerárak
világszerte tapasztalható növekedését
Guido Barilla, a cég elnöke, szerint az ázsiai
országok lakosságának növekvő
gabonafogyasztása, a bioüzemanyagok előállítása
és kisebb mértékben a spekuláció
magyarázza. Véleménye szerint az Egyesült
Államok és az Európai Unió hibát
követ el, amikor támogatja a a gabonafélékből
készített bioüzemanyag előállítását.
A cég éves eredményeit ismertető
sajtóértekezleten a vállalkozó így
fogalmazott: "ahhoz, hogy egy gépkocsi meghajtására
szolgáló 1 liter bioüzemanyagot állítsanak
elő, 4 kiló élelmiszertermékre és
rengeteg vízre van szükség. A világ
élelmiszerellátása ennek következtében
már a közeljövőben kiélezett problémává
válik."
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megnyílt a SHEIN első magyarországi üzlete
2024. december 10-én délben megnyílt a SHEIN első magyarországi üzlete…
Tovább olvasom >Rekordszámú feladatot oldottak meg az iskolások: az Etesd az Eszed oktatóprogram népszerűsége töretlen
Véget ért a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért és az Okos…
Tovább olvasom >A TikTok hódítója: Dubaji csokiőrület a Lidlben
A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre nagyobb kereslet mutatkozik egy igazán…
Tovább olvasom >