14 éves a Budapesti Cseh Sörfesztivál
Népszerű cseh sörfőzdék, kisüzemi sörök és párlatkülönlegességek – június 9. és 13. között a Budapesti Cseh Sörnapok várja a cseh habzó italok hódolóit a Westend Millennium Tetőkerten. Magyarország legidősebb sörfesztiválja több mint 20 kiállító legalább 100 féle különböző maláta- és komlókülönlegességével készül – idén immár 14. alkalommal.
A Serfőző csapata idén is elhozza Budapestre a sörgyártás fellegvárát. Az elmúlt években az alapkoncepció nem változott, viszont a látogatók évről évre mélyebb bepillantást nyerhetnek a cseh sörkultúrába. A Westend tetején a legnépszerűbb cseh sörfőzdék ismert termékei és újdonságai mellett cseh kisüzemi sörök is képviseltetik magukat, így a klasszikus lágerek mellett többek között ALE típusú sörökkel, testes stoutokkal és triplán komlózott hoplágerekkel is koccinthatunk június harmadik hétvégéjén. Olyan, a magyarországon nevezetesebb főzdék, mint a Bernard, a Primátor vagy a Černá Hora mellett, a méltánytalanul kevésbé ismert főzdék is jelen lesznek, mint a Dudák, a Ferdinand vagy a Postřižinské.
Bár az ötnapos sörünnepen a cseh sörkultúra játssza a főszerepet, két láger között akár sörből készült párlatkülönlegességgel vagy cseh röviditallal is megtölthetjük poharunkat – mindezt szaftos sörkorcsolyák kíséretében, a kulináris élvezeteknek is hódolva.
Kapcsolódó cikkeink
Roppanós snackek új szerepben
A partikra szánt snackek a sörök ízét is kiegészítheti, de…
Tovább olvasom >Ez a legnépszerűbb sörkorcsolya, de csak most kezdik újra termeszteni itthon
Népszerű a földimogyoró vagy amerikaimogyoró (Arachis hypogaea) a sörkorcsolyák körében,…
Tovább olvasom >Sörmentén Brno és környéke – útikalauz sörivóknak
A Sörmentén Brno és környéke immár a nyolcadik kötete annak…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >