Vadételfőző-versennyel zárul a búcsúszezon a nemzeti kegyhelye
Szamár carpaccio égetett tésztakosárban, szamár terrine zöldfűszeres kéregben, szarvasgerinc és vaddisznó szűzérme – ezek a vadétel-specialitások mind megkóstolhatók az Erdészek és Vadászok Zarándoklatán, Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely utolsó búcsúján, október 26-án.
A nemzeti kegyhely évente 300 ezer látogatót fogad a búcsúszezon alatt, amelynek végét minden évben a Szent Hubertus, azaz az Erdészek és Vadászok Zarándoklata jelenti. Ettől kezdve a kegyhelyet működtető ferences szerzetesek csendesebb programokat, lelkigyakorlatokat szerveznek.
Idén október 25-26-ára esik az év utolsó búcsúja, amelynek különlegessége, hogy vadételfőző-versenyt is rendeznek, ahol az ősi erdők titkos ízei és a konyhaművészet mesterei találkoznak. 3 Nógrád vármegyei étterem kel versenyre a Kelet-Cserháti Trófeaszemle és az ünnepi szentmise után, akik kötelező elemként szamárhús felhasználásával állítják össze a menüsort. Az ételkülönlegességeket a zsűri és a vacsorára jelentkező vendégek értékelik.
Related news
The tourism industry has declined – but it is still one of the best-performing sectors of the economy
The Tourism Business Index (TKI) stood at -6 points in…
Read more >The Active and Ecotourism Development Center and MKIK have signed a cooperation agreement
The Active and Ecotourism Development Center (AÖFK) and the Hungarian…
Read more >Visit Hungary: the number of visitors exceeded five million and Hungarian tourism continues to boom
This year, even compared to last year’s record tourism year,…
Read more >Related news
GKI Analysis: Without EU funds, the domestic economy would just flounder
On May 1, Hungary marks the 21st anniversary of joining…
Read more >Csökkentette az élelmiszerárakat az árrésstop és az online Árfigyelő bővítése
2025 áprilisában csökkent az infláció és az élelmiszerárak növekedési üteme…
Read more >NGM: we always take action against unjustified price increases, inflation may decrease further in the coming months
The government is successfully fighting price increases. In April, inflation…
Read more >