Vadételfőző-versennyel zárul a búcsúszezon a nemzeti kegyhelye
Szamár carpaccio égetett tésztakosárban, szamár terrine zöldfűszeres kéregben, szarvasgerinc és vaddisznó szűzérme – ezek a vadétel-specialitások mind megkóstolhatók az Erdészek és Vadászok Zarándoklatán, Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely utolsó búcsúján, október 26-án.
A nemzeti kegyhely évente 300 ezer látogatót fogad a búcsúszezon alatt, amelynek végét minden évben a Szent Hubertus, azaz az Erdészek és Vadászok Zarándoklata jelenti. Ettől kezdve a kegyhelyet működtető ferences szerzetesek csendesebb programokat, lelkigyakorlatokat szerveznek.
Idén október 25-26-ára esik az év utolsó búcsúja, amelynek különlegessége, hogy vadételfőző-versenyt is rendeznek, ahol az ősi erdők titkos ízei és a konyhaművészet mesterei találkoznak. 3 Nógrád vármegyei étterem kel versenyre a Kelet-Cserháti Trófeaszemle és az ünnepi szentmise után, akik kötelező elemként szamárhús felhasználásával állítják össze a menüsort. Az ételkülönlegességeket a zsűri és a vacsorára jelentkező vendégek értékelik.
Related news
Hungarian girl becomes the festival’s 11 millionth visitor
A Hungarian girl living in Oman became the 11 millionth…
Read more >Balaton Tourism Association: it’s time to take the importance of swimming seriously!
It is time to take the importance of swimming seriously…
Read more >Lake Balaton vs. Croatian coast: where is it better to work in the summer of 2025?
While most seasonal jobs in Lake Balaton offer a net…
Read more >Related news
According to the GVH’s investigations, retail is not the culprit in price increases.
It is not the retail trade that is responsible for…
Read more >Nestlé remains the world’s most valuable food brand, according to Brand Finance
Nestlé has been the world’s most valuable food brand for…
Read more >Back to school: families plan with an average of 50-75 thousand forints
According to a recent survey by REGIO JÁTÉK, starting school…
Read more >