Vadételfőző-versennyel zárul a búcsúszezon a nemzeti kegyhelye
Szamár carpaccio égetett tésztakosárban, szamár terrine zöldfűszeres kéregben, szarvasgerinc és vaddisznó szűzérme – ezek a vadétel-specialitások mind megkóstolhatók az Erdészek és Vadászok Zarándoklatán, Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely utolsó búcsúján, október 26-án.
A nemzeti kegyhely évente 300 ezer látogatót fogad a búcsúszezon alatt, amelynek végét minden évben a Szent Hubertus, azaz az Erdészek és Vadászok Zarándoklata jelenti. Ettől kezdve a kegyhelyet működtető ferences szerzetesek csendesebb programokat, lelkigyakorlatokat szerveznek.
Idén október 25-26-ára esik az év utolsó búcsúja, amelynek különlegessége, hogy vadételfőző-versenyt is rendeznek, ahol az ősi erdők titkos ízei és a konyhaművészet mesterei találkoznak. 3 Nógrád vármegyei étterem kel versenyre a Kelet-Cserháti Trófeaszemle és az ünnepi szentmise után, akik kötelező elemként szamárhús felhasználásával állítják össze a menüsort. Az ételkülönlegességeket a zsűri és a vacsorára jelentkező vendégek értékelik.
Related news
An agreement has been signed between BDPST Group and Budapest Thermal Baths and Thermal Baths Co.
DOME Kft., a member of the BDPST Group portfolio, and…
Read more >Luxury at Lake Balaton: a cheese and sour cream lángos can cost as much as 3,900 forints
The classic Balaton lángos was once considered a penny retro…
Read more >Belgians made 23.7 million trips in 2024
Belgian citizens made 23.7 million trips abroad in 2024, around…
Read more >Related news
A large wave of price increases is expected in trade
In the first half of 2025, GKI Economic Research Ltd.…
Read more >Children’s future is at stake now – you can vote in 198 Tesco stores
In 198 Tesco stores across the country, customers can vote…
Read more >Inflation accelerated to 2 percent in the eurozone and 2.3 percent in the EU on an annual basi
Inflation in the euro area and the European Union accelerated…
Read more >