The pig sector calls for further VAT rate cut
The Livestock and Meat Interprofessional Organization and Marketing Board (VHT) considers a further reduction in the value added tax (VAT) necessary in the pig sector – the President of the VHT said on Thursday in Budapest at a professional roundtable discussion.
According to Babati Zoltán this would be necessary, because the turnover of carcass meat increased as a result of the VAT reduction early in the year, but demand for meat products declined.
He said that the sale of carcass meat increased by 40 percent after the VAT was reduced from 27 percent to 5 percent. (MTI)
Related news
The volume and value of foreign trade in pork decreased
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >African swine fever (ASF) outbreak in Taiwan
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Pork sector first half of 2025: increasing slaughter, shrinking Hungarian exports
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Hungarian intermodal traffic is about to change pace
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >A bright future for the plant-based food market
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Kaufland Germany Tests New Packaging Return System For Cosmetics
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >


