Nestlé unveils Grainsmart concept that support carbs, fiber and sugar levels in porridge
Nestlé scientists, in collaboration with experts from Tufts University in Boston, US, Nutrition Research Australia and the National University of Singapore, have developed and validated a new nutritional concept for carbohydrate quality in a porridge format.
The Grainsmart balance concept consists of a defined ratio between carbohydrates, fibers and sugars that aims to limit the number of free sugars and increase the number of fibers, which helps to shift to healthier products and balanced products diets.
The Grainsmart nutritional concept aims at providing better guidance to consumers on how to improve carbohydrate quality for a balanced diet.
Food Ingredients First
Related news
Product recall at Nestlé
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >We took you on a flight! (Part 2)
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Nestlé invests GBP 28m in British instant coffee factory
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Superbrands celebrated again in 2025
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >László Pekó: “Coop isn’t just a network, it is a way of life – and has been for 30 years”
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >(HU) Karácsonyi tv-reklámok 2025 – indul a közönségdíj szavazás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >
