IKEA celebrates the 40th birthday of Swedish meatball with a plant-based falafel
IKEA’s iconic Swedish meatball, the köttbullar, is celebrating its 40th anniversary this year, which the company is commemorating with the introduction of a new dish: chickpea-based falafel will be available in its restaurants worldwide in the next six months. IKEA introduced its meatballs in 1985 and today they sell nearly 1.5 billion of them a year. The new falafel contains zucchini, onion and a spice mix in addition to chickpeas.
This article is available for reading in Trade magazin 2025/11.

IKEA aims to increase the proportion of plant-based foods
Related news
A bright future for the plant-based food market
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >THE LATEST ISSUE OF TRADE MAGAZINE HAS BEEN PUBLISHED!
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Safety, quality and sustainability
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Present your innovation at the SIRHA Budapest 2026 exhibition!
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Hungarian intermodal traffic is about to change pace
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Women make 89% of decisions, yet they feel ignored
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >


