Magazine: Champagne on the Rocks
Évszázados tradíciók üzenete és a legjobb borok, pezsgők készítőinek meggyőződése, hogy a jó bor íze önmagában tökéletes, harmóniáját más ízekkel megzavarni, hígítani tapintatlanság. Másképp gondolja ezt a színész Bill Murray, aki szerint a champagne soha nem lehet eléggé hideg, ezért jéggel telerakott pintes pohárba önti azt. Sokáig egyszerűen különcnek tartották őt és a hasonlóan gondolkodókat, nyártól viszont már trendteremtőnek. Kaliforniában az előkelőségek rendezvényein megjelent a champagne on the rocks, és nem ám néhány játékos kedvű mixer ötleteként: a trend élén a Moët & Chandon áll. A márka pincemestere, Benoît Gouez a gyártóknak azzal a keserű tapasztalatával magyarázza a lépést, hogy a drága pezsgők forgalma nyáron nagyon visszaesik, amiért az ital szmokingos-nagy-
estélyis imidzsét kárhoztatják.
A dél-franciaországi előkelőségek, legalábbis Bill Murray utánzói, állítólag nyaranta már jó ideje jéggel isszák a pezsgőt – az italt el is keresztelték Medence névre. Ez a tény inspirálta Gouezt, hogy megalkossa a Moët Ice Impérialt, a nevének is megfelelően kimondottan jéggel való fogyasztásra. Gouez szerint partiital lett a termékből, mert illeszkedik az új generációk igényeihez a nagyobb szabadságra, lezserebb ünneplésre.
Nos, az említett champagne már 5 éve a piacon van, de a stílusból csak ezen a nyáron lett markáns trend. Nemcsak a Moët Ice rozé változata jelent meg, de a Veuve Clicquot is piacra dobta a maga jeges pezsgőjét, az édes Rich-et, amibe nem átallnak a jégen kívül még kevés zöldséget vagy gyümölcsöt is beletenni.
A szakértők szerint a tört jég a pezsgőben már tényleg blaszfémia lenne, inkább minél nagyobb darab jégkockákat ajánlanak e célra.
Related news
Related news
It is important to show religious tourism sites, which is why the Peregrinus platform was launched
The Hungarian government considers it important to show the religious…
Read more >The Székely Gyors and the Csíksomlyó Express have set off for Transylvania
The Székely Gyors and the Csíksomlyó Express departed for the…
Read more >