To preserve the Hungarian foie gras products is a cultural and national economic interest
To preserve the Hungarian foie gras products is a cultural and national economic interest – the Deputy Minister of State of the Ministry of Agriculture (FM) responsible for food chain surveillance said on Friday at the Foie Gras festival in Orosháza-Gyopárosfürdő.
Bognár Lajos emphasized that the goose liver is a traditional Hungarian product, therefore, the European Parliament decided that its production is permitted by providing the statutory conditions.
He described that foie gras is the country's outstanding export product. About 80 percent of the global production comes from Hungary. The quantity to be exported is around 1,500 tons per year resulting in an almost 8 billion HUF revenue. (MTI)
Related news
István Nagy: Brussels’ budget plan would direct farmers’ money to Ukraine and ruin agriculture
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Corn harvest expected to increase this year
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Hungary opposes EU-Mercosur trade agreement
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
OKSZ: Inflation no longer justifies maintaining the margin freeze
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >KSH: in August, consumer prices exceeded the values of the same month of the previous year by an average of 4.3 percent
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >István Madár: Inflation would be higher without price caps
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >