An international research team explored the genetics of wheat
An international research team has uncovered the genetic resources of wheat, which opened the way to breed the wheat varieties that are far more nutritious and adaptable to the climate and to improve the quality of life for those people who are suffering from cereal allergies.
The approximately 2400 members of the International Wheatgenom Sequencing Consortium (IWGSC) have presented their research findings in the science journal Science.
The bread wheat’s genome consists of about 16 billion base pairs, which means it is about five times larger than human. Researchers identified 107,000 genes on 21 chromosomes. (MTI)
Related news
GOSZ-VSZT-NAK winter wheat variety trials provide great help to farmers before the sowing season
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >AM: the interests of Hungarian farmers come first, we will continue to maintain the import ban on Ukrainian agricultural products
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Wheat and corn prices are rising: latest market data from AKI
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Dm babybonus for expectant mothers and families with young children
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Danone Invests €60m In Valencian Dairy Hub
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Mobile banking is part of everyday life
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >