Protein-rich vegan cookies from Semmelweis University
The Department of Dietetics and Nutritional Science at Semmelweis University has developed a new plant-based, gluten-free cookie that contains more fibre and protein than traditional gluten-free products.

Due to its nutritional value, high protein and fiber content, lentils are an excellent ingredient for vegan and gluten-free diets — they are non-allergenic, affordable, and have a minimal ecological footprint
This article is available for reading in Trade magazin 2025/10.
Made from a mixture of green lentil flour and yellow pea, pumpkin seed, hemp seed and brown rice protein, the biscuits have up to 20% higher protein content, meeting the EU’s protein source requirements.
Related news
Hungarian intermodal traffic is about to change pace
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >A bright future for the plant-based food market
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Splash-free urinal
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Hungarians are spending 26 percent more on Christmas this year
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Coface: These are the largest companies in the region – Mol slipped one step back, Lidl’s daughters made a big move
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Autumn flavors from Korea and the art of fermentation
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >
