(HU) Bővül a Békési pálinkacsalád
A Békési Pálinkafőzde idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját. Hazánk egyik legnagyobb kereskedelmi főzdéje az évfordulóra prémium termékcsaládját új taggal bővítette, debütál a Békési Barackpálinka.
A Békési Zrt. legsikeresebb terméke az eredetvédett gyümölcsből készült Békési Szilvapálinka, melyhez az alapanyagot a 27 hektárnyi saját szilvaültetvényből és a helyi lakosok gyümölcséből nyerik.
„A cél egyértelmű, mindenki ízlésének megfelelni.” – mondja Szűcs Gábor, a Békési Zrt. igazgatósági elnöke, majd hozzáteszi – „Ez a szándék kiegészül azzal, hogy az elmúlt évek minőségi versenye megannyi izgalmas technológiai megoldást hozott magával, így a számítógép vezérléssel irányított erjesztést követően most egyszerre van jelen a hagyományos kétlépcsős kisüsti és a modern oszlopos rendszerű technológia is a főzdében.”
A különböző főzési eljárások mindegyikében ott rejlik a tökéletesség, amit nem tud más kicsalni belőle, csak az évtizedes tapasztalat.
A főzde évfordulója alkalmából új taggal bővítette a prémium termékcsaládot, debütál a Békési Barackpálinka. Kivételesen telt és édes ízekkel megáldott gyümölcsélmény. Illatában megtaláljuk az érett, zamatos sárgabarackban fellelhető citrusosságot, frissességet, ízében pedig nagymamáink baracklekvárja köszön vissza.
A prémium termékcsalád 3. tagja a tizenkét évig érlelt Békési Single Barrel Whisky. Békési Sándor, kereskedelmi vezető szerint whiskyfogyasztóként az ötlet nem is olyan furcsa, hisz a berendezés gabonapárlat főzésére ugyanúgy alkalmas. Csupán a whisky zamatát adó érleléshez kellett tölgyfa hordókat beszerezni, melyeket kádárok készítettek fel, a belsejüket enyhén pirítva. 12 év érlelést követően a Békési Single Barrel-t hordónként palackozzák, a címkén feltüntetve a hordó sorszámát, így nem meglepő, hogy egymás mellett kóstolva az egyes tételeket, színben, illatban és ízben is különbözőségeket fedezhetünk fel.
Related news
Related news
They are starting it early
Schoolchildren can learn good nutrition from their peers, thanks to…
Read more >