Duckweed could be the next superfood
Duckweed has been declared fit for human consumption by the European Food Safety Authority (EFSA) and could soon be available on the European food market, as a sustainable and nutrient-rich vegetable.

Traditional Dutch dish (Stamppot) with duckweed and tofu
This article is available for reading in Trade magazin 2025/4.
The decision is based on ten years of research by Wageningen University in the Netherlands. Duckweed is fast-growing, requires minimal land and doesn’t need pesticides or artificial lighting. //
Related news
A bright future for the plant-based food market
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >NÉGYOSZ did a lot for plant-based foods in the summer
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Vegan scrambled eggs at 30,000 feet
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Retail trade in turbulence
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Survey: 98 percent of Hungarians use the cashback system
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Winners of the 2025 Hungaropack Hungarian Packaging Competition
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >
