Duckweed could be the next superfood
Duckweed has been declared fit for human consumption by the European Food Safety Authority (EFSA) and could soon be available on the European food market, as a sustainable and nutrient-rich vegetable.

Traditional Dutch dish (Stamppot) with duckweed and tofu
This article is available for reading in Trade magazin 2025/4.
The decision is based on ten years of research by Wageningen University in the Netherlands. Duckweed is fast-growing, requires minimal land and doesn’t need pesticides or artificial lighting. //
Related news
Responsible Gastro Hero Foundation: a sourdough and kombucha sharing campaign
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >It took just one day for vegans to stop looking like hippies – this is what the Vegan Summit Budapest was like
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Plant-Based Protein Sales Resurge In K-Food Stores
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Premium drink, premium literature
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Responsible Gastro Hero Foundation: a sourdough and kombucha sharing campaign
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Style, language and tools
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >

