Mitra

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 04. 05. 08:00

Minden szempontból a múlt és a jövő határán található a Mitra-ház. A nyolcadik kerület ezen a részén még sorjáznak a géppuskagolyó-szántotta épületek, de kicsit odébb már állnak az új irodaházak és lakóparkok. Az étterem is egy felújított és átépített, múlt századi épület földszintjét foglalja el; a tervezők igyekeztek megtartani az impozáns nagypolgári lakás valamennyi értékét. A stukkók, a rézkilincsek mind-mind a múlt század első felét idézik, olyan a hangulat, mintha egy tehetős polgárcsalád ebédlőjében látnának vendégül. Az muzeális varrógéplábakon homokfúvott tejopál üveg az asztal, és sötét színek helyett mindenütt világos árnyalatok. A Mitra étlapja pontosan illeszkedik a megcélzott hangulathoz. Az ajánlat középpontjában a hatfogásos degusztációs menüsorok állnak, sorszám helyett fantázianévvel (A Paradicsom kapujában, Apró bűnök, nagy kísértések, Hazai huncutságok) megkülönböztetve. Az á la carte választékban is visszaköszönnek a nagypolgári konyhavezetés elemei, lazac, vadpástétom, hideg libamáj, borókás-áfonyás szarvasgomba, vajhal. Ugyanott borjú bécsi, bőrös karaj és borjúpaprikás, mint a régi szép időkben. Kávézó, dongaboltozatos pincesöröző, és a csendes, hátsó udvarban kerthelyiség. Oázis a Józsefváros mélyén.

Budapest VIII. Nap u. 23.
Konyhafőnök: Földi László
Tervező: Moldován Judit

Kapcsolódó cikkeink