Rovarburger: éljen az alternatív fehérje?
Újfajta burgert dobott piacra a Kaufland. A termék gabonabogár-lárvákat tartalmaz. A burgerekben lévő húspogácsát a Bold Foods gyártja. A pogácsák porított gabonabogár-lárvákat tartalmaznak, amelyek húspótló fehérjeforrásként szolgálnak.
Az Insekten Burger (rovarburger) nevű termék gazdag proteinben, és fenntartható alternatívaként szolgál a marhaburgerek helyett, mivel a lárvák kevés vizet fogyasztanak, és csak egészen kicsi CO2-t bocsájtanak ki. Ezen kívül igen gazdagok B-vitaminban és Omega-3 zsírsavakban. A hús-alternatívák elsősorban a fiatalabb vásárlók között népszerűek. (ESM)
Kapcsolódó cikkeink
Prioritássá vált a Lidl számára a non-food
Non-food ellátási láncának megerősítésén dolgozik a Lidl. A diszkont Tailwind…
Tovább olvasom >Bevásárlóturizmus a szlovák határszélen: megéri átugrani?
Az északi vármegyékben egyre gyakoribb kérdés, hogy érdemes-e átruccanni Szlovákiába…
Tovább olvasom >Hústermékekkel bővíti bioválasztékát a német Kaufland
A Bioland-irányelvek szerint előállított húskészítményekkel bővíti bioválasztékát a Kaufland. Mostantól…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvannak az Év Kereskedője 2024 nyertesek
A Trade magazin idén már 10. alkalommal hívta versenyezni a…
Tovább olvasom >Átvették a Fenntarthatóság szimbóluma verseny 2024 díjait
A Trade magazin ötödször hirdette meg a Fenntarthatóság szimbóluma pályázatot, és…
Tovább olvasom >Kutatók éjszakája – Edukatív és szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket a METU
A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) szeptember 27-én és 28-án első…
Tovább olvasom >