Rovarburger: éljen az alternatív fehérje?
Újfajta burgert dobott piacra a Kaufland. A termék gabonabogár-lárvákat tartalmaz. A burgerekben lévő húspogácsát a Bold Foods gyártja. A pogácsák porított gabonabogár-lárvákat tartalmaznak, amelyek húspótló fehérjeforrásként szolgálnak.
Az Insekten Burger (rovarburger) nevű termék gazdag proteinben, és fenntartható alternatívaként szolgál a marhaburgerek helyett, mivel a lárvák kevés vizet fogyasztanak, és csak egészen kicsi CO2-t bocsájtanak ki. Ezen kívül igen gazdagok B-vitaminban és Omega-3 zsírsavakban. A hús-alternatívák elsősorban a fiatalabb vásárlók között népszerűek. (ESM)
Kapcsolódó cikkeink
Árharc a Milka csokoládé körül Németországban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Fehérjeforrások új generációja: így hódítanak a magas proteintartalmú termékek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >11 milliárd eurós adatközpontot létesít a Schwarz Digits
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Idén is díjazták az év legkiválóbb vezetőit
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Egyetlen nap kellett, hogy a vegánok ne tűnjenek többé hippiknek – ilyen volt a Vegan Summit Budapest
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Alimentaria+Hostelco 2026: rekord nemzetközi részvétel várható Barcelonában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
