Ismeretlen eredetű nyúlhúst foglaltak le
Több mint 60 kilogramm ismeretlen eredetű nyúlhúst foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih); az ügyben százezres nagyságrendű bírság várható – közölte a hivatal pénteken.
A Nébih nyúlhúst is forgalmazó húsboltokat ellenőrzött egy fővárosi vásárcsarnokban. A három vizsgált üzletben nem tudták igazolni az előhűtött nyúlhús eredetét. A közlemény szerint a termékek jelöletlenek voltak és a származást igazoló dokumentumokat sem tudták bemutatni, így a húsok fogyaszthatósági idejét sem lehetett megállapítani.
A Nébih ezért elrendelte, hogy vonják ki a forgalomból a 63,6 kilogramm ismeretlen eredetű nyúlhúst.
A közlemény szerint az sem zárható ki, hogy a boltokban a nyúlhús átvétele, valamint azok helyszínre történő szállítása szabálytalanul, illetve élelmiszerek szállítására alkalmatlan gépjárművekkel történt. Ennek felderítésére a hatóság további vizsgálatokat végez. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >Jelzi a méretcsökkenéseket a Nébih
Március 1-jén elindult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) adatbázisa, ahol…
Tovább olvasom >Minden tekintetben sikeres volt a SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás
Hatalmas sikerrel zárt az idei SIRHA Budapest. Kelet-Közép-Európa legjelentősebb nemzetközi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyarországon évente mintegy kétmillió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik
Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára…
Tovább olvasom >„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >Nem biztos, hogy a papírcsomagolás a legjobb
A csomagolások környezeti hatásai egyre nagyobb figyelmet kapnak a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >