Fűszerüzemet avattak Nagytarcsán
Műszakonként tíz tonna kapacitású gyártóüzemet adott át Nagytarcsán az Innovofoods Zrt. Az egyebek mellett saját fejlesztésű levesporokat, különleges fűszerkeverékeket, pudingporokat, instant kávékat és teákat előállító vállalat a magyar mellett nemzetközi piacokon is megjelenne.
Saját laboratóriumában, a szigorú nemzetközi élelmiszerszabványnak (International Food Standard, IFS) és az uniós előírásoknak egyaránt megfelelve fejleszti minimális adalék- és ízfokozó anyagot tartalmazó termékeit az Innovofoods Zrt. A száz százalékban magyar tulajdonban álló cég pénteken adta át 1000 négyzetméteres gyártócsarnokát: a nyolcórás műszakonként 10 tonnás keverési kapacitású üzem félmilliárd forintos beruházásból épült meg Nagytarcsán.
Annak érdekében, hogy az alapanyagok természetes ízvilága minél inkább érvényesülhessen, a cégnél minimalizálják a só- és nátriumtartalmat, a mesterséges ízfokozókat és adalékanyagokat pedig szintén a lehető legalacsonyabb szintre szállítják le. A cég kiemelt hangsúlyt fektet a minőségbiztosításra is: a felhasznált alapanyagokat ellenőrzött, az IFS-en túlmenően ISO és BRC (British Retailers Consortium) tanúsítványokkal rendelkező beszállítóktól szerzik be. Külön gondot fordítanak a termékminták ellenőrzésére a helyszíni laboratóriumban, ahol minden alapanyag kémiai, élelmiszer kémiai, mikrobiológiai és organoleptikus vizsgálaton esik át.
Kapcsolódó cikkeink
Pesszimistább a GKI a kormánynál növekedés, infláció és államháztartási hiány tekintetében
A GKI nem változtatott a 2024-re 2-2,5%-os növekedést váró prognózisán. Inflációs…
Tovább olvasom >Elfogadta az Európai Parlament a mesterséges intelligenciáról szóló jogszabályt
Elsöprő többséggel szavazta meg az Európai Parlament a mesterséges intelligenciáról…
Tovább olvasom >A haltermelésben is szükség lehet vendégmunkásokra a hazai munkaerő hiánya miatt
A halászati ágazatban évek óta megfigyelhető kihívások ellenére 2024 ígéretes…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >