A Juhfark ünnepe
A Somló az elmúlt évek tudatos munkájának eredményeképp felzárkózott a világ elismert, nagy borvidékei mellé. Ezt bizonyítják a legrangosabb nemzetközi elismerések és a világpiac évről évre növekvő érdeklődése. A hegy vulkanikus talaja, mikroklímája a hazai fajtákkal olyan ízvilágú borokat produkál, amelyek az egész világon egyedülállóak.
A legnagyobb figyelem a Juhfarkra irányul, hiszen ez a nem tolakodó, inkább semleges fajta nagyon szépen mutatja meg az itteni terroir erősségeit. Ezért határozták el 2016-ban a somlói termelők, hogy minden évben megünneplik különleges kincsüket, reprezentatív kóstolón bemutatva a közönségnek legjobb tételeiket. Októberben a Somlói Juhfark Ünnepen már negyedik alkalommal kóstolhatták a vendégek a borászok személyes bemutatásával, a hegy atmoszféráját is élvezve 16 pince 25 tételét. A programot mesterkurzusok, pincelátogatás és dűlőtúra tette még izgalmasabbá. Idén a vertikális Tornai kóstolón az elmúlt közel másfél évtized legjobb Juhfark-tételeinek összehasonlítására nyílt ritka alkalom, amit a nagy közönség- és szakmai érdeklődés kísért. //
Kapcsolódó cikkeink
Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere
A magyar bor sikere közös érdek, egyúttal nemzetépítő erő is,…
Tovább olvasom >Második borversenyt rendezte a Budapest Airport közel 300 magyar borral
Május 9-én került megrendezésre a Budapest Airport második borversenye, amely…
Tovább olvasom >Kiderült, mennyibe kerül az 1949-es Tokaji Aszú, amit Orbán Viktor adott a kínai elnöknek
A magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok 75. évfordulójának alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országtorta-selejtező
Az idén tizennyolcadik alkalommal meghirdetett Magyarország Tortája verseny első zsűrizési…
Tovább olvasom >Az AI-generálta reklám kedves bája – A nap videója
Ez a pizzareklám egy éve készült, talán még nem tökéletes…
Tovább olvasom >Az eper luxusa (és csomagolása) – A nap képe
Epercsomagolás a tehetősebbeknek: a philadelphiai Oishii farmon nőtt csodákból egy…
Tovább olvasom >