Zsűritagokkal is újít a Product of the Year

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 10. 26. 10:56

Újra lehet pályázni az Év Terméke díjra, 2011 után második alkalommal választják meg a legnépszerűbb új és innovatív termékeket. A fogyasztók döntését idén kibővült szakmai zsűri támogatja. Dr. Ilku Lívia, Somodi Hajnalka és Szántó Balázs valamint Hőnyi Gyula is csatlakozott a neves szakmai grémiumhoz.

A világ legjelentősebb innovációs termékdíjazási rendszerében szakmai zsűri válogatja és véleményezi először a beérkezett pályázatokat. Az FMCG szektor szakembereiből álló teamnek abban kell állást foglalnia, hogy a nevezett termékek valóban újak és innovatívak-e, hordoznak-e a vásárlók szempontjából érzékelhető és értékelhető újítást. Az innováció megítélésén túl ők állítják fel a program induló kategóriáit, amelybe a nevezett termékeket besorolják. A kategóriák nem állandók, nevezések függvényében a zsűri és a program szervezői évről évre új kategóriákat hozhatnak létre és régieket szűntethetnek meg.
Ahogy a pályázatok folyamatosan érkeznek, a szakmai zsűri is hamarosan elkezdi munkáját. Novemberben előzetesen értékelik a hazai FMCG piac helyzetét és az idei újdonságokat. Idén négy olyan szakember is csatlakozik a grémiumhoz, akik az FMCG területen való jártasságuk mellett egy-egy dedikált szektor specialistái.

Dr. Ilku Lívia a MAGYOSZ (Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége) ügyvezetője, többek között az OTC termékek és táplálék kiegészítők megítéléséért felelős zsűritag. Somodi Hajnalka, az Origó marketing menedzsere, az online média területéről érkezett a csapathoz, a pr kommunikációs szakma csúcsáról Szántó Balázs is, a Noguchi Porter Novelli pr-ügynökség ügyvezető partnere. A újságíró szakmát Hőnyi Gyula a Napi Gazdaság vezető szerkesztője, az FMCG szektor szakértő újságírója képviseli a zsűriben.

A zsűri további tagjai: Fekete Zoltán, zsűrielnök, a Magyar Márkaszövetség elnöke, Antal Erzsébet, a Nobel Management Consulting partnere, Folláth Györgyné, az ÉFOSZ ügyvezetője, Hermann Zsuzsanna, a Trade Magazin főszerkesztője, Keresztesi Péter, a a Sales Net Kft. ügyvezetője, Kozák Ákos, a Gfk Hungária ügyvezetője, László Csaba, a KPMG partnere, Martinkó József, a trendguide.hu főszerkesztője, építészet- és dizájnkritikus, Novák Péter, az IAB Hungary elnöke, Dr. Serényi János, az Értéktrend Kft. ügyvezetője, Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója és külsős szaktanácsadóként Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke.

Az Év Terméke díj nevezések leadásának határideje: 2012. december 5. Az igazi feladat ezután vár a zsűrire, ekkor fogják ugyanis kipróbálni, megvizsgálni és elbírálni az idei felhívásra beérkezett pályázatokat.

Kapcsolódó cikkeink