Az egységes élelmiszerlánc a fogyasztók biztonságának alapja
Az élelmiszerlánc elemei nem választhatók szét, kizárólag egységben garantálhatják a fogyasztók biztonságát, megalapozva a korszerű élelmiszerbiztonságot – jelentette ki az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának tanévzáró ünnepségén.
Zsigó Róbert a rendezvényen az élelmiszeripar magyar kis- és közepes vállalkozások, illetve az ágazat versenyképességét erősítő innovációk támogatását az agrártárca kiemelt céljainak nevezte. Utóbbi jelentőségét hangsúlyozta Palkovics László, az egyetem rektora is, megjegyezve, hogy a magyar mezőgazdaság feldolgozott termékek helyett jórészt még mindig csak alapanyagokat állít elő. Az élelmiszer meghatározó jelentőségű áru lesz a világban, előállítása a jövő nagy kihívásai közé tartozik világszerte – tette hozzá. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Hubai Imre: egymilliárd köbméterrel több vizet tartanak vissza a tájban, mint valaha
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Dr. Nikolaus Kriz tölti be az EFSA új ügyvezető igazgatói szerepét
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Magosz-NAK: elfogadhatatlan Brüsszel nyomásgyakorlása a Mercosur-megállapodás kapcsán
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Világszintű internetleállás bénította meg a digitális szolgáltatásokat – kártyás fizetések is akadoztak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Lojalitás újratöltve – ki nyeri a hűségháborút 2025-ben?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Hatszoros Hungaropack-díjas lett a DS Smith – új szintre emeli a fenntartható csomagolás innovációját
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >