Az egységes élelmiszerlánc a fogyasztók biztonságának alapja
Az élelmiszerlánc elemei nem választhatók szét, kizárólag egységben garantálhatják a fogyasztók biztonságát, megalapozva a korszerű élelmiszerbiztonságot – jelentette ki az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának tanévzáró ünnepségén.
Zsigó Róbert a rendezvényen az élelmiszeripar magyar kis- és közepes vállalkozások, illetve az ágazat versenyképességét erősítő innovációk támogatását az agrártárca kiemelt céljainak nevezte. Utóbbi jelentőségét hangsúlyozta Palkovics László, az egyetem rektora is, megjegyezve, hogy a magyar mezőgazdaság feldolgozott termékek helyett jórészt még mindig csak alapanyagokat állít elő. Az élelmiszer meghatározó jelentőségű áru lesz a világban, előállítása a jövő nagy kihívásai közé tartozik világszerte – tette hozzá. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Dr. Nikolaus Kriz tölti be az EFSA új ügyvezető igazgatói szerepét
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Magosz-NAK: elfogadhatatlan Brüsszel nyomásgyakorlása a Mercosur-megállapodás kapcsán
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kéknyelv-betegséget erősített meg a Nébih Somogy vármegyében
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kissé javult az üzleti hangulat szeptemberben az euróövezetben és az EU-ban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Harmadával csökkent az élelmiszerpazarlásunk az elmúlt 8 évben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Új külsőt kapnak a PET-palackok: januártól kötelező a 25% újrahasznosított tartalom
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >