Az egységes élelmiszerlánc a fogyasztók biztonságának alapja
Az élelmiszerlánc elemei nem választhatók szét, kizárólag egységben garantálhatják a fogyasztók biztonságát, megalapozva a korszerű élelmiszerbiztonságot – jelentette ki az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának tanévzáró ünnepségén.
Zsigó Róbert a rendezvényen az élelmiszeripar magyar kis- és közepes vállalkozások, illetve az ágazat versenyképességét erősítő innovációk támogatását az agrártárca kiemelt céljainak nevezte. Utóbbi jelentőségét hangsúlyozta Palkovics László, az egyetem rektora is, megjegyezve, hogy a magyar mezőgazdaság feldolgozott termékek helyett jórészt még mindig csak alapanyagokat állít elő. Az élelmiszer meghatározó jelentőségű áru lesz a világban, előállítása a jövő nagy kihívásai közé tartozik világszerte – tette hozzá. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >Az EU és a Mercosur-országok politikai megállapodásra jutottak a tervezett szabadkereskedelmi megállapodásról
Az Európai Bizottság és a Mercosur-országok képviselői lezárták a szabadkereskedelmi…
Tovább olvasom >Nébih: a 25 „mentőcsomagból” 7 élelmiszerbiztonsági szempontból a megfelelőség határán mozgott
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta programjának legújabb terméktesztjén a zöldség-gyümölcs ételmentő…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fogyasztóvédelmi kiválóságok díjazása: elismerték a 2024. év legjobbjait
Az idei év kiemelkedő fogyasztóvédelmi referensei és különdíjazottjai vehették át…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 0,2 százalékkal mérséklődött októberben
Októberben az ipari termelés volumene 0,2, munkanaphatástól megtisztítva 3,1 százalékkal…
Tovább olvasom >A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >