Zöldséget reggelire is!
Ha reggelivel indítjuk a napot, az hatással lehet a teljesítményünkre és egész napi közérzetünkre. Különösen jót tehetünk magunkkal tavasszal egy alaposan átgondolt zöldséges reggeli elfogyasztásával, amely hozzájárul a szervezet feltöltődéséhez és az immunrendszer működéséhez, fokozza a koncentrációt, javítja a memóriát, a zöldségek révén garantálja a vitamin- és rostbevitelt.
Ez a cikk a Trade magazin 2023.5. számában olvasható
Az első tavaszi zöldségek nemcsak színükben, hanem ízükben is igazán frissek. Fülöp Lili, az Európai Friss Csapat program dietetikusa szerint az ajánlott napi 5 adag zöldségből 1-2 adagot érdemes már reggelire elfogyasztani. Egy adag friss tavaszi zöldség lehet például két közepes paradicsom vagy tíz darab kisebb koktélparadicsom, egy nagyobb paprika, tíz hónaposretek vagy épp egyharmad kígyóuborka.
A reggeli tojásételek könnyen kiegészíthetőek friss tavaszi zöldségekkel, de a zabételek is elkészíthetők sósan, melyekben a zöldségek egy klasszikusan édes alapanyagot tehetnek érdekesebbé. Nincs szendvics, amely ne lenne feldobható zöldségekkel, sőt, a vaj és margarin is nagyszerűen kiváltható zöldségalapú kencékkel. A zöldségek hozzáadásával frissen készülő préslevek és smoothie-k szintén nagyban hozzájárulhatnak egészségünkhöz. //
Kapcsolódó cikkeink
Okosreggeli
Hosszabb távon az egészségtudatosság, a funkcionalitás, rövid távon az okos…
Tovább olvasom >Országos kutatás: többször reggelizne a magyar úgy, mint húsvétkor, de nehéz megszervezni
Tízből négy magyar nem szokott minden nap reggelizni, viszont a…
Tovább olvasom >Minden jó, ha a kezdete jó
Nem csak reggel, nem csak napindító étkezésként, nem csak a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Augusztus végéig meghosszabbítják az élelmiszerek árréscsökkentését
Nagy István agrárminiszter a saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy a…
Tovább olvasom >Csökken a kereskedelem jövedelmezősége – érdemi forrásokat nyit meg a kormány
Május 28-án tartották a Laurel Számítástechnikai Kft. sorrendben 12. Retail…
Tovább olvasom >Szigorodnak a húskészítményekre vonatkozó szabályok – új fogalom is bekerül a rendeletbe
Újabb, a hazai élelmiszerszabályozást érintő módosítási tervezet jelent meg: az…
Tovább olvasom >