Zöldség-gyümölcs hulladékmentő táskát vezet be a Lidl Spanyolországban
A Lidl Spanyolország által bevezetett hulladékmentő táskába olyan gyümölcsök és zöldségek kerülnek, amelyek bár az esztétikai előírásoknak nem felelnek meg, fogyasztásra alkalmasak.
A 3 eurós áron kínált táska olyan árucikkeket tartalmaz, amelyek csomagolása ugyan sérült, de ez a termék minőségét nem érinti negatívan.
A kezdeményezést a német diszkontlánc több mint 30 üzletében tesztelte a Kanári-szigeteken, és ezzel több mint 20000 kilogramm zöldség és gyümölcs leselejtezését akadályozta meg.
A sikeren felbuzdulva az áruházlánc most úgy döntött, hogy a kezdeményezést elindítja a Spanyolországban működő több mint 650 üzletében is.
Michaela Reischl, a Lidl Spanyolország CSR igazgatója elmondta, hogy „fenntarthatósági stratégiánkban az élelmiszer-pazarlás csökkentése az egyik prioritásunk. Elkötelezettek vagyunk választékunk hatékony tervezése és menedzsmentje, így a megelőzés mellett annak érdekében, hogy minimalizáljuk a készleten tartott termékfelesleg mennyiségét.”
Kapcsolódó cikkeink
A technológiai fejlesztésekbe, az üzlethálózatba és a kollégák képzésébe invesztált a dm
A dm a vásárlók hűségét annak a kiegyensúlyozott összteljesítménynek tulajdonítja,…
Tovább olvasom >Meglepő eredmény született a VI. Tisza-tavi PET Kupán
A versenyt szervező PET Kupa Egyesület sokat látott szervezőit is…
Tovább olvasom >Új felhívás támogatja a fenntartható vízgazdálkodási közösségeket
Kétmilliárd forint keretösszeggel jelent meg a „Vízfelhasználás hatékonyságát javító fenntartható vízgazdálkodási…
Tovább olvasom >További cikkeink
Több esély, kevesebb macera: a jó promóció receptje
Tolnai Gábor, a Kantar Hoffmann divízióigazgatója idén is a Promóciók…
Tovább olvasom >NESQUIK STRAWBERRY MILK-MIX: EPRES ÍZŰ ÍZESÍTŐ ITALPOR 350 G
Jólesne a nyári hőségben egy frissítő, gyümölcsös ízű ital? A…
Tovább olvasom >Prioritást élvez az AI a brit kiskereskedők technológiai fejlesztéseiben
A brit kiskereskedők kétharmada (67%) a mesterséges intelligenciát (MI) helyezi…
Tovább olvasom >