Zöldmag Fesztivál: családi zöld hétvége az Andrássy úton

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 04. 09. 11:00

Kétnapos, ingyenes fesztiválra várja a családokat a ZöldMag néven induló tavaszi fesztivál. A rendezvény egyik különlegessége, hogy felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt hasznos és tartalmas kikapcsolódást ígér. A folyamatos filmvetítések, az újrahasznosított játékok készítése, a kreatív gyerektáncház és a számos előadás mindegyike a környezettudatosságról szól. A ZöldMag Fesztivál április 12-én és 13-án várja a családokat a MagNet Közösségi Házban, az Andrássy úton.

gyerektanchazIndul a tavaszi fesztiválszezon a városban, ezúttal a fenntarthatóság és az ökotudatosság jegyében.

A felnőttek és a gyerekek két napon át ismerkedhetnek a zöld életmód fortélyaival. A szervezők számos előadással, kézműves alkotóműhelyekkel, koncertekkel, palántavásárral, finom organikus ételekkel és megannyi gyerekeknek szóló programmal készülnek.

Mire vágynak a zöld békák? Kiket hívnak vendégségbe? Miről brekeg az öreg varangy? Miért jó a békáknak, hogy zöldek? Ezekre a kérdésekre is választ kap az a gyerek, aki kiállja a mesés hétpróbát, miközben kreatív eszközökkel elkészítheti a saját útilapuját, amit aztán haza is vihet. Lesz sok játék, mese, a kicsik készíthetnek ökokarkötőt színes naptárakból és papírlapokból, belekóstolhatnak az újrahasznosítás szépségeibe, és játékos formában tudhatják meg, hogy miért fontos a környezetvédelem.

A gyerektáncházban játékos ritmus- és mozgásos feladatokon keresztül fedezhetik fel a természet formáit, jelenségeit. A mesék és a zene segítségével megelevenítik az állat- és növényvilág alakjait, és eközben fejlődik mozgáskoordinációjuk, a figyelmük, a rugalmasságuk és a kreativitásuk is.

Az ingyenes ZöldMag Fesztivál április 12-én és 13-án várja a látogatókat, a szervezők csupán azt kérik, hogy a szombat esti Green Partyra érkezőkön legyen egy zöld ruhadarab. A helyszín az Andrássy út 98. szám alatt található MagNet Közösségi Ház.

Részletes program: http://www.facebook.com/events/288609117959447/?fref=ts

Kapcsolódó cikkeink