Zöld utat kaphatnak az uniós pályázatok

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 11. 11:35

„A véglegesített új uniós partnerségi megállapodás után a következő lépés a konkrét intézkedéseket meghatározó operatív programok elfogadása lesz. A konkrét pályázati kiírások megjelenése szeptember második felében várható, előre láthatóan eszközbeszerzés és telephelyfejlesztés témában” – tájékoztatott Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője.

penz--

Ma pont kerül a 2014-2020-as időszak európai uniós fejlesztési pénzeinek magyarországi elosztását szabályozó partnerségi megállapodásra. A dokumentum az elkövetkező 7 éves ciklusra 21,9 milliárd euró, azaz 6900 milliárd forintot ítél meg Magyarország számára beruházási célra, míg a mezőgazdasági támogatások mértékét 3,45 milliárd euróban, azaz mindegy 1087 milliárd forintban, a halászati ágazat támogatását pedig 39 millió euróban határozza meg.

„Ezt követően, de még szeptemberben várható a konkrét intézkedéseket meghatározó operatív programok elfogadása, amelyeknek előzetes egyeztetése a nyár folyamán már megtörtént. Az elfogadott operatív programok megjelenése pedig tulajdonképp az utolsó mérföldkő, amelyet a vállalkozások számára legfontosabb lépés, azaz a pályázati felhívások megjelenése követ. Az első felhívások megjelenése így 2014. szeptember második felére várható, amelyek előre láthatóan eszközbeszerzés és telephelyfejlesztés típusú pályázatok lesznek” – tájékoztatott Németh László, a K&H Kkv marketing főosztályának vezetője.

Kapcsolódó cikkeink