Zöld utat engedett az EU a horvát Fortenova felvásárlásának

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 06. 20. 09:03

Jóváhagyták az EU illetékes hatóságai a horvát Fortenova Group Pavao Vujnovac, helyi üzletember vezette OpenPass általi felvásárlását.

Egy hosszadalmas eljárást követően adott zöld utat az Európai Bizottság (EB) múlt héten az agrár-élelmiszeripari és kiskereskedelmi csoport tranzakciójának.

Az OpenPass kizárólagos tulajdonába kerül a Fortenova mezőgazdasági, élelmiszeripari és kiskereskedelmi üzletága, amelyek „Horvátországra, Szlovéniára és a Balkán bizoyos nem uniós országaira” terjednek ki – olvasható az EB dokumentációjában.

Az EB megállapítása szerint a felvásárlás „nem vet fel versenyjogi aggályokat, mivel korlátozott hatást gyakorol a versenyre azokon a piacokon, ahol a vállalatok tevékenykednek”.

Vujnovac 2022 óta tagja a Fortenova igazgatótanácsának.

A felvásárló OpenPass tulajdonában áll a gyümölcs-, zöldség- és nem romlandó zöldség- és gyümölcsalapú termékek nagykereskedője, a PV Group is, amely a Fortenovával azonos piacon tevékenykedik.

A Fortenova élelmiszerportfóliójába tartozik a Pik húsmárka, a húsalternatívákat gyártó Planet of Planets, valamint a Dijamant és a Zvijezda napraforgóolaj és vaj márka. A cég emellett számos italmárka termékeit, köztük a Jana vizet és jeges teákat, valamint a Jamnica vizet és üdítőitalokat is gyártja.

A Fortenova több mint egy évvel ezelőtt jelentette be először, hogy nyitott a felvásárlási ajánlatokra.

Just Drinks

Kapcsolódó cikkeink