Zöld hidrogén – fenntartható jövő
A Procter & Gamble elkötelezett a fenntarthatóság és a technológiai fejlődés mellett. A környezeti fenntarthatóság a vállalat alapvető üzletviteli eleme.
Kiemelt célja, hogy 2040-ig nulla üvegházhatásúgáz-kibocsátást érjen el működésében és teljes ellátási láncában, a nyersanyagoktól a kiskereskedőkig. Jelenleg is több területen folynak a fejlesztések. A műanyag csomagolásként való újrahasznosítása mellett egyik kiemelt környezetvédelmi törekvése a kibocsátás fokozatos csökkentése, amelyet a zöld hidrogén felhasználása maximálisan támogat. A zöld hidrogént sok szakértő a jövő üzemanyagának tekinti, amely részben vagy teljesen felváltja az olyan fosszilis tüzelőanyagokat, mint a kőolaj, a földgáz és a szén. A vállalat jelenleg a zöld hidrogén közlekedésben történő felhasználását teszteli, és amint a technológia lehetővé teszi, teljesen átáll annak használatára működésében. //
Kapcsolódó cikkeink
Drágítja az élelmiszert, hogy túl sok kézen megy át? – Ellátási láncokról és a „rövidítés” illúziójáról beszélt Éder Tamás
Sokan gondolják úgy, hogy az élelmiszerek árából le lehetne faragni,…
Tovább olvasom >Ellátási lánc: kevésbé hatékony az AI a frontvonalban
A Gartner friss adatai szerint a generatív mesterséges intelligencia (AI)…
Tovább olvasom >Csökkenő születésszám, növekvő kihívások
A demográfiai trendek és a fogyasztói szokások alakulása egyaránt formálja…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csődvédelem alá került a Pepco német leányvállalata
A diszkontlánc német egysége fizetésképtelenséget jelentett be, miközben a Pepco-csoport…
Tovább olvasom >Kék bolygó: az élelmiszerhulladékot már rövid távon is hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány alapanyagként
Az élelmiszerhulladékot már rövid távon hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány…
Tovább olvasom >Túl sok az ipari kémia a tányéron: az ultrafeldolgozott élelmiszerek terjedése már az uniós szabályozók figyelmét is felkeltette
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek (UPF – ultra-processed foods) aránya drasztikusan megnőtt…
Tovább olvasom >