Zöld FB-közösség
A külföldi trendeknek köszönhetően hazánkban is egyre népszerűbb a környezettudatos működés a vendéglátóhelyek körében. Nehéz azonban eligazodni a temérdek információ és környezetbarát, vagy annak mondott termékek között, emiatt a vendéglátóhelyek csak egy szükséges rossznak, tehernek érezhetik ezen lépések bevezetését.
A Felelős Gasztrohős Alapítvány idén ősszel létrehozta a Zöldülő Vendéglátóhelyek és Rendezvények névre keresztelt Facebook-csoportot is. Céljuk, hogy segítsék azokat a vendéglátóhelyeket, catering- és rendezvényszervező cégeket, melyek – akár csak néhány apró lépéssel – szeretnének elindulni a fenntarthatóság útján és zöldebbé tenni működésüket. Emellett szeretnék, ha kialakulna a vendéglátósok között egy közösség is, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat, jó gyakorlataikat, nehézségeiket a tudatosabb működésre való törekvéssel kapcsolatban. Az alapítvány pedig, a rendezvények zöldítésével foglalkozó Zöldövezet Társulással közösen, egyszerű, a mindennapi működésbe beilleszthető tippekkel, külföldi szervezetek, séfek információs anyagaival, jó gyakorlataival, kezdeményezéseivel segítik az éttermeket. //
Kapcsolódó cikkeink
Így ebédel a magyar – továbbra is húsfogyasztó nemzet vagyunk
Egy friss hazai kutatás feltárta, hogyan (nem) változott a magyar…
Tovább olvasom >NAV: Nem adóköteles a visszaváltási díj a magánszemélyek számára
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményt adott ki a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megújult Budapest egyik legforgalmasabb ételudvara
Teljes körű felújításon esett át az Indotek Group üzemeltetésében működő…
Tovább olvasom >Itt a figyelmeztetés: ennyi pálinkát szabad főzni évente jövedékiadó-mentesen
Évente legfeljebb 86 liter párlat állítható elő magánfőzőként jövedékiadó-mentesen, és…
Tovább olvasom >