Zöld FB-közösség
A külföldi trendeknek köszönhetően hazánkban is egyre népszerűbb a környezettudatos működés a vendéglátóhelyek körében. Nehéz azonban eligazodni a temérdek információ és környezetbarát, vagy annak mondott termékek között, emiatt a vendéglátóhelyek csak egy szükséges rossznak, tehernek érezhetik ezen lépések bevezetését.
A Felelős Gasztrohős Alapítvány idén ősszel létrehozta a Zöldülő Vendéglátóhelyek és Rendezvények névre keresztelt Facebook-csoportot is. Céljuk, hogy segítsék azokat a vendéglátóhelyeket, catering- és rendezvényszervező cégeket, melyek – akár csak néhány apró lépéssel – szeretnének elindulni a fenntarthatóság útján és zöldebbé tenni működésüket. Emellett szeretnék, ha kialakulna a vendéglátósok között egy közösség is, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat, jó gyakorlataikat, nehézségeiket a tudatosabb működésre való törekvéssel kapcsolatban. Az alapítvány pedig, a rendezvények zöldítésével foglalkozó Zöldövezet Társulással közösen, egyszerű, a mindennapi működésbe beilleszthető tippekkel, külföldi szervezetek, séfek információs anyagaival, jó gyakorlataival, kezdeményezéseivel segítik az éttermeket. //
Kapcsolódó cikkeink
A környezettudatosság útján a SPAR toGo ételbárok
Számos környezettudatosságot, felelős hulladékgazdálkodást és optimális energiagazdálkodást célzó kezdeményezést indított…
Tovább olvasom >Duna House: fellendülés várható idén a vendéglátóhelyek és az üzlethelyiségek piacán
A javuló gazdasági helyzet és a turizmus folyamatos erősödése fellendülést…
Tovább olvasom >Vidéki vendéglátóhelyek támogatása
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >