Zöld csomagolóeszközök
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is vendéglátós ügyfeleihez – éttermekhez, gyorséttermekhez, kávézókhoz, büfékhez, pizzériákhoz – fordult kérdőívvel az Indepack Kft., több mint 10 000 partnere közreműködésével mérte fel csomagolóeszköz-használatukat, illetve tapasztalataikat a lebomló/komposztálható eszközökről.
A kérdőívre adott válaszokból jól látszik, hogy ezek használata az elmúlt három év trendjét követve továbbra is emelkedést mutat. A folyamat alakulását a törvényi szabályozás is nagyban elősegítette. 2022 az első olyan év, amikor a hagyományos műanyag és a lebomló csomagolóeszközöket vegyesen használó cégek száma (38%) megelőzi a kizárólag egyszer használatos műanyag termékeket alkalmazó vállalkozásokét (33%).
A válaszadók 60%-a az új eszközök használatával tenni szeretne a környezetvédelemért, ezért olyan eszközeit is lecserélte, amit a törvényi szabályozás még nem ír elő számára. A vendégek általában örülnek a műanyagot leváltó dobozoknak, poharaknak, bár a válaszadók 10%-a kapott panaszokat a környezetbarát dobozok árára.
A válaszadók 70%-a továbbra sem tervezi tartós, visszaváltható csomagolóeszközök bevezetését, jelentős részük azért, mert a visszahozott edények mosogatását nem tudják megoldani. 10%-uk azt nyilatkozta, hogy próbálta már a tartós dobozokra történő átállást, de a vendégek nem hozták vissza azokat: pótlásuk folyamatos beruházást igényelt a vállalkozástól.//
A fenti cikk a Trade magazin 2022.08-09. 140. oldalán olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Megadealek kora
Bár az ügyletszám 17%-kal csökkent, de a nagy értékű vállalat-adásvételi…
Tovább olvasom >Ellátási lánc: kevésbé hatékony az AI a frontvonalban
A Gartner friss adatai szerint a generatív mesterséges intelligencia (AI)…
Tovább olvasom >IWG-felmérés: a hibrid munkavégzés előnyei
Az International Workplace Group legújabb tanulmánya szerint a hibrid munkavégzés…
Tovább olvasom >További cikkeink
A turizmusra is kihat a járvány eszkalációja
Bár a ragadós száj- és körömfájás vírusa emberre nem veszélyes,…
Tovább olvasom >Patkány a levesben, rovar a tálban – több mint 1900 Sukiya éttermet zárnak be Japánban
Kellemetlen incidens rázta meg Japán egyik legismertebb gyorsétterem-láncát: a Sukiya,…
Tovább olvasom >Intelligens italpromóció – A nap képe
Hogy miért kevernek az emberek koktélokat egyre gyakrabban otthon, annak…
Tovább olvasom >