Zászlóshajót nyit a Nordsee

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 13. 00:03

Napokon belül új éttermet nyit Budapesten a Nordsee. A halételeiről híres étteremlánc a budapesti belvárosban nyitja meg “zászlóshajó” éttermét.

A nagyméretű, és a teljes Nordsee választékot kínáló vendéglátóhely megnyitása a németországi központú cég új terjeszkedési politikájának része: az idén hazánkon kívül Görögországban, Spanyolországban, Törökországban, az Emirátusokban és Bulgáriában folytatják a terjeszkedést.
Másfél évvel az első – még kisméretű – egység megnyitása után újabb éttermet nyit Budapesten a Nordsee. A magyar vásárlók hamar megkedvelték a lánc első, a West End City Centerben átadott hazai Nordsee éttermét. A sikeres bemutatkozás után a Nordsee a hálózat további fejlesztéséről döntött – még 2009-ben. Ezt azonban a gazdasági válság egy ideig késleltette. A Váci utcában napokon belül megnyíló Nordsee már az étteremlánc teljes kínálatát forgalmazza majd. Az alapanyagokat – a többi Nordsee országhoz hasonlóan – Németországból szállítják Budapestre. A vendégek így a külföldön már megszokott – a salátáktól az óriáshomárig ívelő – teljes kínálatot találják majd a most megnyitásra kerülő Nordsee egységben is.
A magyarországi egységek üzemeltetésért felelős Pekár Botond elmondta, hogy a hálózat még az idén tovább bővül. A negyedik negyedévben várhatóan Budán nyílik meg a Nordsee harmadik hazai étterme.
A prémium minőséget kínáló "halétterem" sikere azért is figyelemre méltó, mert a magyar lakosság halfogyasztása jóval alulmúlja az uniós átlagot. A külföldön működő Nordsee éttermek ugyanakkor rendkívül népszerűek a magyar turisták körében is.
A korábban csak Ausztriában és Németországban működő Nordsee az elmúlt évben erőteljes növekedési stratégiát fogadott el. A magyar piac mellett az idei esztendőben Görögországban, Törökországban, Spanyolországban, az Egyesült Arab Emirátusokban és Bulgáriában is nyíltak és nyílnak folyamatosan üzletek.
Kapcsolódó cikkeink