Zárul a Növekedési Hitelprogram

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 02. 22. 11:16

Alig több mint 1 hónapjuk van a cégeknek, hogy még igénybe vegyék a Növekedési Hitelprogram kínálta kedvező forrást beruházásaik finanszírozására.

penz2

„A vállalkozások egy jelentős része az uniós támogatások megjelenésétől tette függővé az elmúlt években a beruházásokra vonatkozó döntéseit. Több népszerű EU-s pályázat kiírása éppen az elmúlt hónapokban jelent meg, ezért a Növekedési Hitelprogram kivezetésének 3 hónappal történő meghosszabbítása segítséget nyújtott a cégek számára. A Növekedési Hitelprogram záró szakasza azonban már nem befolyásolta döntően a beruházások mértékét, mivel a vállalkozások a tervezett beruházásaik többségét az elmúlt két évben megvalósították. A program végének közeledtével nem tapasztalható kiugró növekedés a hiteligényben, de természetesen a kedvező konstrukció még mindig vonzó a hosszú távú finanszírozást kereső cégek számára” – tájékoztatott Hodina Péter, a K&H Vállalati értékesítési igazgatóság vezetője.

„Az NHP első és második szakaszához hasonlóan a K&H a harmadik szakaszban is aktív szerepet vállalt a vállalkozások finanszírozásában. Jelenleg a K&H-nál elérhető közel 60 milliárd forintos keretösszeg mintegy 75-85%-a van kihasználva, pillértől függően, tehát mindkét pillér alatt van még lehetőség új cégek megfinanszírozására. Mindezidáig a Növekedési Hitelprogram közel 4 éves időszaka alatt a K&H mintegy 360 milliárd forint összegben összesen 6254 db támogatott hitelszerződést kötött ügyfeleivel. Természetesen az NHP kifutását követően is a vállalati hitelállomány növelése a cél, amelyet saját forrású és egyéb refinanszírozott termékekkel tudunk megvalósítani” – mondta el Hodina Péter.

Kapcsolódó cikkeink