XXII. Séfbál
Február 8-án zajlott az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a Hotel Benczúr közös szervezésében a XXII. Séfbál. A rendezvény mottója volt: Múltunk a jövőnk alapja, amivel a szervezők a gasztronómia állandóságára és az értékek megbecsülésének, hagyományaink megőrzésének fontosságára kívánták felhívni a figyelmet.
Köszöntőjében Asztalos István, az egyesület elnöke kiemelte: rengeteg kiváló kolléga dolgozik a reflektorfénytől távolabb is, akiknek munkája nélkül nem lenne lehetséges a turizmus-vendéglátás évről évre tartó növekedése sem, és a magyar gasztronómiának szüksége van minden olyan kezdeményezésre, amelyek megmutatják az ő kreativitásukat és elkötelezettségüket is. Az 1995-ben alapított Vándorfakanál díjat 2020-ban Kovács Levente, a Zóna bisztró és a Szabadság Bisztró executive séfje kapta. Az idén alapított Életműdíjat első birtokosa Nemeskövi Dénes, háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok érdemelte ki – aki egyben Venesz-díjas szakács és a Séfbál, valamint a Séfklub egyik alapítója is –, sok évtizedes szakmai munkája, példaértékű szakmai hozzáállása, valamint az utánpótlás-nevelésben nyújtott tevékenysége elismeréséül.
Az elegáns, jó ízeket felvonultató vacsorát Tégel Imre séf és csapata készítette. //
Kapcsolódó cikkeink
Hotelmenedzsment-utánpótlás
A BGE KVIK a harmadik alkalommal indított csapatot a ServiceCenter4Hospitality…
Tovább olvasom >Közgyűlés 2022
A Magyar Cukrász Ipartestület októberben tartotta a pandémia miatt februárban…
Tovább olvasom >Elstartolt Magyarország első tányérdesszertversenye
Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), a Felcsúti Letenyey Lajos…
Tovább olvasom >További cikkeink
Félautomata teaadagoló – A nap videója
Kedves és szellemes ötlet – szép kivitelezés! A videóért katt…
Tovább olvasom >Ízvarázslás
A Nendo dizájnstúdió olyan poharat készített Japán legrégebbi sörmárkája, a…
Tovább olvasom >