XXII. Séfbál
Február 8-án zajlott az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a Hotel Benczúr közös szervezésében a XXII. Séfbál. A rendezvény mottója volt: Múltunk a jövőnk alapja, amivel a szervezők a gasztronómia állandóságára és az értékek megbecsülésének, hagyományaink megőrzésének fontosságára kívánták felhívni a figyelmet.
Köszöntőjében Asztalos István, az egyesület elnöke kiemelte: rengeteg kiváló kolléga dolgozik a reflektorfénytől távolabb is, akiknek munkája nélkül nem lenne lehetséges a turizmus-vendéglátás évről évre tartó növekedése sem, és a magyar gasztronómiának szüksége van minden olyan kezdeményezésre, amelyek megmutatják az ő kreativitásukat és elkötelezettségüket is. Az 1995-ben alapított Vándorfakanál díjat 2020-ban Kovács Levente, a Zóna bisztró és a Szabadság Bisztró executive séfje kapta. Az idén alapított Életműdíjat első birtokosa Nemeskövi Dénes, háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok érdemelte ki – aki egyben Venesz-díjas szakács és a Séfbál, valamint a Séfklub egyik alapítója is –, sok évtizedes szakmai munkája, példaértékű szakmai hozzáállása, valamint az utánpótlás-nevelésben nyújtott tevékenysége elismeréséül.
Az elegáns, jó ízeket felvonultató vacsorát Tégel Imre séf és csapata készítette. //
Kapcsolódó cikkeink
Népszerűségét tartja a turizmus-vendéglátás alapszak a hazai egyetemeken
Az idei évben több mint nyolcezren jelentkeztek a turizmus-vendéglátás alapszakra,…
Tovább olvasom >Helyettes államtitkár: stratégiai cél az egészséges étkezés előmozdítása
Stratégiai cél a kormányzat számára az ételminőség, az ételbiztonság és…
Tovább olvasom >Hotelmenedzsment-utánpótlás
A BGE KVIK a harmadik alkalommal indított csapatot a ServiceCenter4Hospitality…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >