X. Szőlészeti és Borászati Konferencia Egerben
„A magyar borok versenyképességéért” alcímet viselő, négy napos rendezvénysorozat fő témája a magyar borok marketingje, valamint a szőlőtermesztési és borászati technológiák fejlesztése.
A konferencia, melyet Gráf
József Földművelésügyi és
Vidékfejlesztési Miniszter nyitott meg, a Bükki,
az Egri, a Mátrai és a Tokaji borvidékek
Hegyközségi Tanácsainak társszervezésével
jött létre. A jórészt szakmabelieknek és
termelőknek szóló előadásokon nemzetközileg
is elismert hazai és külföldi előadók
elsősorban olyan kérdésekkel foglalkoznak, amelyek
növelik a hazai borok versenyképességét,
vagy új alternatívákat kínálnak a
nem megfelelően megválasztott szőlőtermesztési és
borászati technológiában. Az elméleti
szekció egyik fő témája idén a
hiányosságokkal küszködő magyar
bormarketing.
Az elméleti blokkok mellett a
rendezvényt támogató cégek helyszíni
termékbemutatókkal és szaktanácsadással
szolgálnak a résztvevők számára, az esti
borvidéki bemutatók alkalmával pedig, a kötetlen
szakmai konzultációk mellett, lehetőség nyílik
több száz magyar bor megkóstolására
és értékelésére is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Protechtor Future Summit: A gazdasági-politikai szakértők már az összeomlást várják, a cégvezérek körében viszont töretlen az optimizmus
Klímaváltozás, járványok, erőforráshiány, biztonsági fenyegetések – válságok mindig is voltak,…
Tovább olvasom >Itt van most Európa legolcsóbb karácsonyi vására
Az erdélyi Nagyszeben karácsonyi vására mára Európa egyik legkedveltebb adventi…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >