Whiskey Akadémia remek hangulatban

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 22. 10:48

Az első budapesti „Whiskey Akadémián” Fred Noe, a Jim Beam Master Distillere – aki egyébként a Beam dinasztia whiskeykészítőenek hetedik generációját képviseli – a világszerte kedvelt ital történetéről, hagyományairól mesélt a magyar közönségnek, és a már ismert fajták mellett a márka új fejlesztésű termékeit is kóstoltatta a résztvevőkkel
Mint előadásából megtudtuk, bourbon-nek kizárólag az USA-ban előállított, minimum 2 évig érlelt, legalább 51százalékban kukoricából készült whiskeyt nevezhetjük, amelyhez egyetlen hozzávaló adható, a tiszta, ásványi anyagoktól mentes víz. Csak kiégetett belsejű, új tölgyfahordókban szabad tárolni – ennek során különböző cukrok kerülnek az italba, amelyek hozzájárulnak a bourbon whiskey-re jellemző karamellás íz és aranybarna szín kialakulásához.
A Jim Beam kínálata eddig is számos exkluzív bourbont tartogatott az ínyenceknek, de a vállalat idén egy igazi különlegességgel bővítette portfólióját. Az Akadémián a már jól ismert White, Black, a valódi mézzel elegyített, négyéves érlelésű Honey vagy éppen a természetes feketecseresznye aromájú Red Stag kóstolók mellett lehullt a lepel a Jim Beam Devil’s Cut-ról is. Az új bourbon egy robosztus, telt ízű, igazán mély színű ital, amely egyediségét a Jim Beam által kifejlesztett új eljárásnak köszönheti. Ennek során a hordó fája által felszívott italmennyiséget nyerik ki, ezt a folyamat végén hatéves Jim Beam bourbonnel vegyítik 45 alkoholfokon palackozzák.
A Devil’s Cut megjelenésének talán csak a használt hordókat megvásárló cégek nem örülnek. Ugyanis a hordókat használtan a 100 dolláros bekerülési ár feléért lehet eladni – ezekben más italfajtákat érlelnek: likőröket, borokat, sőt, söröket is.

Kapcsolódó cikkeink