Na de mi az a surimi
Ahogy a koktéloknak jó alapanyagai a színtelen és szagtalan égetett szeszes italok, mert könnyű őket ízesíteni, úgy használható fel számtalan módon a konyhában az ősi hagyományokkal rendelkező japán surimi, amelyet mi a hipermarketekben kapható halrudacskák alapanyagaként ismerünk. Remek alapul szolgál szendvicsekhez, hideg és meleg salátákhoz, szószokhoz és sok más jó falathoz. Finomra darált, áttisztított és átszitált halhúsból készült, fehér színű, és gyakorlatilag illat- és ízmentes. A jó minőségű, „nyersen” is fogyasztható surimi 30–50 százalék halat tartalmaz, valamint tojásfehérjét, keményítőt és vizet. Fehér húsú, tengerben élő, tehát nem tenyésztett halakból készül, fehérjetartalma magas, ugyanakkor kalóriatartalma alacsony, talán ezért van az, hogy a vele kapcsolatban elterjedt tévhitek fokozatos elhalványulásával egyre gyakrabban jelenik meg az európai fogyasztók asztalán. //
Kapcsolódó cikkeink
Árat emel Japánban a Suntory októbertől
A japán italóriás Suntory 2025. október 1-jétől áremelést hajt végre…
Tovább olvasom >Élesztőalapú tejhelyettesítőt fejlesztett Japánban az Asahi
Az Asahi Group Japan új LIKE MILK nevű terméke Japán…
Tovább olvasom >Amerikai rizs Japánban: szemléletváltás a rizshiány nyomán
Japánban egyre több étterem és üzletlánc fordul amerikai és más…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >