Na de mi az a surimi
Ahogy a koktéloknak jó alapanyagai a színtelen és szagtalan égetett szeszes italok, mert könnyű őket ízesíteni, úgy használható fel számtalan módon a konyhában az ősi hagyományokkal rendelkező japán surimi, amelyet mi a hipermarketekben kapható halrudacskák alapanyagaként ismerünk. Remek alapul szolgál szendvicsekhez, hideg és meleg salátákhoz, szószokhoz és sok más jó falathoz. Finomra darált, áttisztított és átszitált halhúsból készült, fehér színű, és gyakorlatilag illat- és ízmentes. A jó minőségű, „nyersen” is fogyasztható surimi 30–50 százalék halat tartalmaz, valamint tojásfehérjét, keményítőt és vizet. Fehér húsú, tengerben élő, tehát nem tenyésztett halakból készül, fehérjetartalma magas, ugyanakkor kalóriatartalma alacsony, talán ezért van az, hogy a vele kapcsolatban elterjedt tévhitek fokozatos elhalványulásával egyre gyakrabban jelenik meg az európai fogyasztók asztalán. //
Kapcsolódó cikkeink
Bede Róbert több hal fogyasztására buzdítja a magyarokat
Az uniós átlagnál jóval kevesebb halat eszünk, pedig kiváló élelmiszer,…
Tovább olvasom >Hamarosan még több lazacot tenyészt a Mitsubishi Norvégiában és Kanadában
A japán Mitsubishi kereskedőház bejelentette, hogy bővíti lazactenyésztési tevékenységét Norvégiában…
Tovább olvasom >Új támogatások segítik a hazai halgazdálkodás és akvakultúra fejlesztését
Két új pályázati felhívás összesen több mint 8 milliárd forint…
Tovább olvasom >További cikkeink
Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >14 év alattiak kizárva: új szabályok a budapesti gyógyfürdőkben
Újabb korlátozás lép életbe a fővárosi fürdőkben: a Rudas és…
Tovább olvasom >Így mulat egy kínai úr! – A nap videója
Ha létezik a tenger gyümölcseinek szánt paradicsom, akkor ezek az…
Tovább olvasom >