Webáruházak a Wanzl Magyarország fókuszában

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 21. 08:50

A Wanzl Logisztika és Ipar üzletága létrehozott egy, az elektronikus kereskedelem raktározási, komissiózási és logisztikai folyamataira szabott termékspektrumot. A megrendelők igényei szerint rugalmasan alakítható eszközpaletta a leánycégen keresztül már itthon is elérhető.

wa

Amikor az internet a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé vált, még senki nem sejthette, hogy e médium mekkora kereskedelmi potenciált rejt. Ma, több mint húsz évvel később, a fogyasztói környezet már elképzelhetetlen a nagy online piacterek és webshopok nélkül. Mi több, egyre jelentősebbé válik a multi-channel koncepció is. A trendet a Wanzl is felismerte, s mára e dinamikus piaci szegmens minden szereplője számára kínál megoldásokat.

A vállalat immár több mint 60 éve ajánl anyagmozgatáshoz és raktározáshoz használható funkcionális eszközöket. Olyan speciális funkciókkal rendelkező, rugalmasan alakítható raktári és szállítóeszközöket nyújt, amelyek biztosítják és kímélik az árut szállítás közben, továbbá egyszerűen kezelhetők, és gyorsabbá teszik az átfutási folyamatokat.

Startuptól a globális játékosig
a Wanzllal

Az online értékesítés világában a kezdet nem ritkán csak egy ablaktalan szobát, egy laptopot és egy polcon elhelyezett termékcsoportot jelent. Ha az ötlet beválik, akkor az otthoni garázs is megtelik áruval. E fázist követi a terjeszkedés az első saját raktárcsarnokba. Ettől a fejlődési stádiumtól kezdve áll partnerei rendelkezésére a Wanzl tanácsadással, standard termékekkel, valamint vevőspecifikus megoldásokkal.

A szegmens számára kínált zászlóshajótermékek sorában találjuk a KT3 Pick-Cart komissiózó kocsit, amelyet egy opcionális ötödik kerék különösen fordulékonnyá és könnyen manőverezhetővé tesz. A sokoldalúan felszerelt eszköz nagymértékben testreszabható akár elektromos perifériás készülékekhez is.

A másik fontos Wanzl-koncepció az ­EasyStore – a rugalmas raktár. A cég raktári kosaraival egy áruraktár egyetlen kézmozdulattal felépíthető és ugyanolyan gyorsan le is bontható. A raklapméretben történő modulfelépítési elv az állandóan változó követelményekhez idomul a felépítés, átépítés szerszámok alkalmazása nélkül lehetséges.

Kapcsolódó cikkeink