Waitrose: 2021 szuperélelmiszere a tengeri alga lesz
A Waitrose & Partners arra számít, 2021-ben a tengerialga-értékesítés 2019-hez képest 23, 2018-hoz képest pedig akár 71 százalékkal is megnőhet, amivel az idei évben a legfontosabb alapanyaggá válhat.
A kiváló jódforrásként számon tartott tengeri alga sokoldalúságának – így a pajzsmirigyre és a kognitív funkciókra gyakorolt hatásának – köszönhetően hamar válhat széles körben alapélelmiszerré. Jól mutatja a vásárlói érdeklődést, hogy tavaly a Waitrose.com oldalon 141%-kal nőtt a tengeri algára mutató keresések száma.
A vállalat legutóbbi Waitrose Food and Drink Reportja szerint a vásárlók egyre inkább hajlandók kísérletezni, általában nagy hatással van rájuk az ázsiai konyha, ami miatt például a Cooks Ingredients márka alatt kapható ázsiai hozzávalók a leggyorsabban növekvő szegmenssé váltak.
Kapcsolódó cikkeink
A békalencse lehet a következő szuperélelmiszer
Emberi fogyasztásra alkalmasnak nyilvánította az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA), amely…
Tovább olvasom >A cékla reneszánsza: szuperélelmiszer a konyhában és a kertben
A cékla népszerűsége az elmúlt években folyamatosan növekszik, köszönhetően sokoldalúságának…
Tovább olvasom >A termelők és a fogyasztók körében is egyre népszerűbb zöldség a cékla
Évről évre nő a cékla termőterülete hazánkban, a termelés modernizálásának…
Tovább olvasom >További cikkeink
GVH: az árréscsökkentés mérsékelte az árakat, az OKSZ bírálatát vitatják
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közlése szerint az árréscsökkentés eredményes volt,…
Tovább olvasom >Megszólalt az OKSZ az árrésstop meghosszabbításával kapcsolatban
Orbán Viktor bejelentette az árrésstop meghosszabbítását. Az Országos Kereskedelmi Szövetség…
Tovább olvasom >Meghosszabbította a kormány az árrésstopot
Orbán Viktor a Harcosok Klubja nevű Facebook-csoportban jelentette be, hogy…
Tovább olvasom >