Waitrose: 2021 szuperélelmiszere a tengeri alga lesz
A Waitrose & Partners arra számít, 2021-ben a tengerialga-értékesítés 2019-hez képest 23, 2018-hoz képest pedig akár 71 százalékkal is megnőhet, amivel az idei évben a legfontosabb alapanyaggá válhat.
A kiváló jódforrásként számon tartott tengeri alga sokoldalúságának – így a pajzsmirigyre és a kognitív funkciókra gyakorolt hatásának – köszönhetően hamar válhat széles körben alapélelmiszerré. Jól mutatja a vásárlói érdeklődést, hogy tavaly a Waitrose.com oldalon 141%-kal nőtt a tengeri algára mutató keresések száma.
A vállalat legutóbbi Waitrose Food and Drink Reportja szerint a vásárlók egyre inkább hajlandók kísérletezni, általában nagy hatással van rájuk az ázsiai konyha, ami miatt például a Cooks Ingredients márka alatt kapható ázsiai hozzávalók a leggyorsabban növekvő szegmenssé váltak.
Kapcsolódó cikkeink
A cékla reneszánsza: szuperélelmiszer a konyhában és a kertben
A cékla népszerűsége az elmúlt években folyamatosan növekszik, köszönhetően sokoldalúságának…
Tovább olvasom >A termelők és a fogyasztók körében is egyre népszerűbb zöldség a cékla
Évről évre nő a cékla termőterülete hazánkban, a termelés modernizálásának…
Tovább olvasom >Magyar gomba: a jövő szuperélelmiszere
A Magyar Gombakertész Kft. és a Debreceni Egyetem közös kutatás-fejlesztési…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >