Waitrose: 2021 szuperélelmiszere a tengeri alga lesz
A Waitrose & Partners arra számít, 2021-ben a tengerialga-értékesítés 2019-hez képest 23, 2018-hoz képest pedig akár 71 százalékkal is megnőhet, amivel az idei évben a legfontosabb alapanyaggá válhat.
A kiváló jódforrásként számon tartott tengeri alga sokoldalúságának – így a pajzsmirigyre és a kognitív funkciókra gyakorolt hatásának – köszönhetően hamar válhat széles körben alapélelmiszerré. Jól mutatja a vásárlói érdeklődést, hogy tavaly a Waitrose.com oldalon 141%-kal nőtt a tengeri algára mutató keresések száma.
A vállalat legutóbbi Waitrose Food and Drink Reportja szerint a vásárlók egyre inkább hajlandók kísérletezni, általában nagy hatással van rájuk az ázsiai konyha, ami miatt például a Cooks Ingredients márka alatt kapható ázsiai hozzávalók a leggyorsabban növekvő szegmenssé váltak.
Kapcsolódó cikkeink
Agrárkamara: sikerrel lábalt ki a koronavírus-járvány okozta nehézségekből a hazai gombaszektor
Más mezőgazdasági ágazatokhoz hasonlóan a gombaszektort is kihívás elé állította…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligencia segítségével kínál személyre szabott online vásárlási élményt a Waitrose
A Waitrose a mesterséges intelligencia segítségével kíván személyre szabott online…
Tovább olvasom >Igazi szuperélelmiszer a gomba, mely minden étrendben megállja a helyét
Minden étrendbe beilleszthető, szuperélelmiszer a gomba. Nem véletlen, hogy a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Prémium legyen, de fenntartható is – a legifjabb generáció elvárásai
A kiskereskedelmi szereplők kénytelenek lesznek egyre nagyobb figyelmet fordítani fenntarthatósági…
Tovább olvasom >Liptai Zsolt lett az év bortermelője
A Magyar Bor Akadémia (MBA) Év Bortermelője Magyarországon 2024 elismerését…
Tovább olvasom >Tippek a bankkártyás csalások elkerülésére az ünnepi forgatagban
A karácsonyi időszak a vásárlás öröméről szól, ám ilyenkor a…
Tovább olvasom >