VUKK 2010: Volt Unileveresek Kapcsolati Köre

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 02. 08. 00:24

Már harmadik éve, hogy rendszeres időközönként találkoznak egymással a volt és aktív unileveres menedzserek. Ez a VUKK: Volt Unileveresek Kapcsolati Köre. A részvétel nem csökken, sőt! Ez számomra újabb inspirációt ad a szervezéshez.

Az e-mail visszajelzéseket olvasva jól sikerült az idei találkozó is. Persze minden év más, változnak a körülmények és az emberek is.

Az idei fókusztéma a Vezetés, vezetők a változó világban volt. A téma aktuális, és mindenkit érintő. Sokan közülünk állást, pozíciót, céget cseréltek, vagy éppen vállalkozásba kezdtek. Talán a sok változás teszi a VUKK-ot vonzóvá, mert szükségünk van a változás ellenére a biztonságra, az állandóságra, persze a szavak jó értelmében.

November 26-án újra összegyűltünk a margitszigeti Grand Hotelben, hogy találkozzunk és beszélgessünk egymással – mi történt velünk egy év alatt. Ez a találkozó a feltöltődés színtere, kíváncsiak vagyunk egymásra, nemcsak a „Hogy vagy? Jól!” effektus működik, hanem valódi emberi sorsok, történetek bontakoznak ki. Megosztjuk a sikert, amelyből egyre kevesebb van, mert sajnos a kudarcról többet hallunk. Pedig a siker egyszerű, csak bánni kell vele, meg kell teremteni és élni kell a lehetőségekkel, otthon és a munkahelyen is.

Ha valaki sikeres, az irigységet szül: neki miért sikerült, nekem pedig miért nem – hangzik a kérdés. A válasz egyszerű: csináld, lépj előre! Tovább, gyerünk, ne nyavalyogj, tedd a dolgod! Ezek a mondatok segítenek, ha látjuk, hogy a jó példák vannak többségben.

Ezen a napon így történt. Beszélgettem olyan volt kollégákkal, akik pozíciót, sőt iparágat is váltottak, vagy a gyártói oldalról átültek a kereskedői székbe.

Nekik sikerült. Fiatalok, bár már nem a húszas éveiket tapossák, mint az unileveres időkben, de a fiatalság szó is más értelmet kap, pláne, ha már 50 év felettről nézi az ember.

Idei meghívott beszélgetőpartnereim voltak: Haraszti Csilla, Sanofi-Aventis, Gálik Ildikó, Tesco és Dávid Gábor, Metro – mind szintén volt Unileveresek.

Az este folyamán a komoly prezentáció mellett sor került vetélkedésre, nyílt színi beszélgetésre, tombolára, melynek nyereménytárgyait a résztvevők cégei biztosították. A kedv, az atmoszféra, a zsongás jelezte, hogy mindenki jól érezte magát, amit az is mutatott, hogy szinte alig akartak hazamenni, de végül erre is sor került.

Mi lesz jövőre? Ezt a költői kérdést én is feltettem a VUKK tagjainak. A válaszokból kitűnt, szükség van erre az évente megrendezett estre, amely keretet ad, erősíti a hovatartozás érzését, a gyökerek azonosságából kiindulva. A dátumot már tudom: 2011. november 18-a, Margitsziget. Mivel a javaslatok nem sugallták a változtatást, így marad a biztonság, a jövőre veled ugyanitt érzés, ami, remélem, a változás jegyeit is tükrözni fogja.

A megújulás belőlünk fakad, a hagyomány pedig általunk teremtődik. Az élet igenis habos torta, de a habot nekünk, magunknak kell felverni hozzá. Ezt teszi a VUKK, melynek hatása, remélem és érzem, nemcsak egy estére szól.

Csíkné dr. Kovács Klára

tulajdonos-ügyvezető

Kapcsolódó cikkeink