Vörös mikroalgával imitálják a növényi húsoknál a „vért”
A Yemoja nevű izraeli startup olyan vörös mikroalgát „fedezett fel”, amely a növényi húspótló termékeket is el tudja látni a húsoknál megszokott szaftos, véres állaggal.

Már a vérre is van alternatíva
A formula, amely nem tartalmaz mesterséges színezéket, a húsok vérességét imitálja, természetesen állati összetevő nélkül. A legtöbb húspótló termék céklát, vagy mesterséges színezéket használ ennek elérésére.
A cég most teszteli az Ounje nevű vörös mikroalgát a húsmentes húsokban. Az eredmények a Yemoja szerint ígéretesek.
A mélyvörös algát laboratóriumban tenyésztik.
Food Ingredients First
Kapcsolódó cikkeink
Növények újragondolva
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Vegpreneur Awards: innovatív növényi alapú termékek megmérettetése
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Vegán cukrászda nyílt Százhalombattán
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
OKSZ: a kiskereskedelem terhei fékezik a fogyasztói bizalom helyreállását
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >KSH: Júliusban is nőtt a kiskereskedelmi forgalom, bár havi szinten visszalépés látszik
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Az NGM elégedett a kiskereskedelmi forgalom bővülésével
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >