Vörös mikroalgával imitálják a növényi húsoknál a „vért”
A Yemoja nevű izraeli startup olyan vörös mikroalgát „fedezett fel”, amely a növényi húspótló termékeket is el tudja látni a húsoknál megszokott szaftos, véres állaggal.

Már a vérre is van alternatíva
A formula, amely nem tartalmaz mesterséges színezéket, a húsok vérességét imitálja, természetesen állati összetevő nélkül. A legtöbb húspótló termék céklát, vagy mesterséges színezéket használ ennek elérésére.
A cég most teszteli az Ounje nevű vörös mikroalgát a húsmentes húsokban. Az eredmények a Yemoja szerint ígéretesek.
A mélyvörös algát laboratóriumban tenyésztik.
Food Ingredients First
Kapcsolódó cikkeink
Szárnyalnak a brit Lidl növényi alapú eladásai
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Az Európai Parlament megszavazta a „vegaburger-tilalmat”
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Tojás mínusz tyúk
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakához viszonyítva 3,0 százalékkal nőtt, míg az előző hónaphoz képest változatlan maradt
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Az OECD-ben 4,2 százalékra gyorsult az éves infláció szeptemberben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Az euróövezeti kiskereskedelmi forgalom havi szinten csökkent, éves összevetésben nőtt szeptemberben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

