Vörös mikroalgával imitálják a növényi húsoknál a „vért”
A Yemoja nevű izraeli startup olyan vörös mikroalgát „fedezett fel”, amely a növényi húspótló termékeket is el tudja látni a húsoknál megszokott szaftos, véres állaggal.

Már a vérre is van alternatíva
A formula, amely nem tartalmaz mesterséges színezéket, a húsok vérességét imitálja, természetesen állati összetevő nélkül. A legtöbb húspótló termék céklát, vagy mesterséges színezéket használ ennek elérésére.
A cég most teszteli az Ounje nevű vörös mikroalgát a húsmentes húsokban. Az eredmények a Yemoja szerint ígéretesek.
A mélyvörös algát laboratóriumban tenyésztik.
Food Ingredients First
Kapcsolódó cikkeink
Regisztráljon most látogatóként a Free From & Specialty Food & Wine Expo 2025 rendezvényre Bécsben!
Már megnyílt a regisztráció a Free From & Specialty Food…
Tovább olvasom >HiPP 100%-ban növényi alapú termékcsalád
A HiPP bevezeti a tisztán növényi alapanyagok felhasználásával készült bébiétel-termékcsaládját,…
Tovább olvasom >Kivezeti a német piacról a Provamel márkát a Danone
Augusztustól megszünteti a Provamel márka forgalmazását a Danone Németországban. A…
Tovább olvasom >További cikkeink
MBH Elemzési Centrum: Tágul az olló a bérek és a kiskereskedelmi forgalom emelkedése között
Tavaly a fizetések 39%-át költöttük el a kiskereskedelemben, ami a…
Tovább olvasom >Kedvencek újraalkotva – laktóz nélkül
Az elmúlt években robbanásszerű növekedésnek indult a laktózmentes termékek piaca,…
Tovább olvasom >Százezrével vásároljuk a speciális élelmiszereket
Intelligens keresőt vezet be a Kifli.hu a speciális étrendet követők…
Tovább olvasom >