Vörös mikroalgával imitálják a növényi húsoknál a „vért”
A Yemoja nevű izraeli startup olyan vörös mikroalgát „fedezett fel”, amely a növényi húspótló termékeket is el tudja látni a húsoknál megszokott szaftos, véres állaggal.

Már a vérre is van alternatíva
A formula, amely nem tartalmaz mesterséges színezéket, a húsok vérességét imitálja, természetesen állati összetevő nélkül. A legtöbb húspótló termék céklát, vagy mesterséges színezéket használ ennek elérésére.
A cég most teszteli az Ounje nevű vörös mikroalgát a húsmentes húsokban. Az eredmények a Yemoja szerint ígéretesek.
A mélyvörös algát laboratóriumban tenyésztik.
Food Ingredients First
Kapcsolódó cikkeink
Erőteljes növekedés előtt a növényi alapú étrend-kiegészítők piaca
A növényi alapú étrend-kiegészítők globális piaca a 2025-ös 27,52 milliárd…
Tovább olvasom >Ugrásszerűen nő az alternatívfehérje-szabadalmak száma
A Good Food Institute a maga nemében első és egyedülálló…
Tovább olvasom >Közös növényi újdonságokat dob piacra a PepsiCo és a NotCo Chilében
A PepsiCo és a chilei NotCo együttműködésének eredményeként két új,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >Falusi romantika Budapest szívében: megnyitott a Puli és Juhász pesti csárda a belvárosban
Harcsapaprikás, túrós csusza és aranygaluska – juhászbölcsességgel tálalva, puli-lelkesedéssel fűszerezve.…
Tovább olvasom >