Vörös mikroalgával imitálják a növényi húsoknál a „vért”
A Yemoja nevű izraeli startup olyan vörös mikroalgát „fedezett fel”, amely a növényi húspótló termékeket is el tudja látni a húsoknál megszokott szaftos, véres állaggal.

Már a vérre is van alternatíva
A formula, amely nem tartalmaz mesterséges színezéket, a húsok vérességét imitálja, természetesen állati összetevő nélkül. A legtöbb húspótló termék céklát, vagy mesterséges színezéket használ ennek elérésére.
A cég most teszteli az Ounje nevű vörös mikroalgát a húsmentes húsokban. Az eredmények a Yemoja szerint ígéretesek.
A mélyvörös algát laboratóriumban tenyésztik.
Food Ingredients First
Kapcsolódó cikkeink
A növényi táplálkozással ismerkedtek a Radnóti diákjai
A NÉGYOSZ tavaly novemberben indult OkosFehérje programja újabb állomásához érkezett:…
Tovább olvasom >Megszünteti növényi sajtmárkáját a Bel Group
A Bel Group bejelentette, hogy 2024 végéig kivezeti a piacról…
Tovább olvasom >Ugrásszerűen nő az alternatívfehérje-szabadalmak száma
A Good Food Institute a maga nemében első és egyedülálló…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fitch: élénkülő világgazdaság a vámháborús enyhülés nyomán – Kína és az USA húzhatja a növekedést
A vártnál erősebb gazdasági teljesítményre számít 2025-ben a Fitch Ratings:…
Tovább olvasom >A dinnyeimport mennyisége 51 százalékkal csökken
A tavalyihoz képest a dinnyeimport mennyisége 51 százalékkal csökkent, ami…
Tovább olvasom >A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >