Vomberg Frigyes receptkönyve
Szakácskabátba zárva címmel jelent meg Vomberg Frigyes, az olvasóink által már jól ismert Gundel-díjas séf izgalmas önéletrajzi könyve. A szakács nevét akkor ismerte meg az egész ország, amikor évekig edzőként vett részt a magyar Bocuse d’Or csapat munkájában, és aktív részese volt annak 2016-os győzelmében az európai döntőn.
Vomberg Frigyes életútja tele van meglepetésekkel. Ahogy ő meséli, öntörvényű, rakoncátlan kisfiúból lett az ország egyik legfegyelmezettebb szakácsa. Szakmai életének jelentős részét az éttermi konyhákon kívül töltötte. Volt konyhafőnök, tanár, foodstylist és tehetségkutató tévéműsorok sztárja, a hazai gasztronómia és az oktatás megújításának egyik élharcosa.
A kötetben megszólalnak azok a barátok, kollégák, pályatársak, akikkel Vomberg Frigyes ma is szoros kapcsolatot ápol, és szóba kerülnek mindazok, akik fontos szerepet töltöttek be az életében. A kiadványban szereplő történetek mellett természetesen receptek is szerepelnek: 25 emblematikus, ám mostanra „vombergesített” fogáson keresztül követhetjük végig a főszereplő életútját. A fogásokat maga a mester főzte és tálalta, a fotókat régi „harcostársa”, Gálos Viktor készítette.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az ember birka, amerről a kolomp szól, arra megy – Puskás Tamás színész, rendező a FutureTalks podcastban
A színházi világ gazdasági hátteréről, a családról és színészlét kihívásairól…
Tovább olvasom >Veszélyben az idei gyümölcstermés a fagyok miatt
Marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti,…
Tovább olvasom >Egy tv-show is befolyásolhatja a gazdasági kultúrát – Máté Krisztina a legújabb FutureTalks podcastban
Máté Krisztina, az ismert televíziós személyiség több, mint 15 éve…
Tovább olvasom >