Vizsgálják az amerikai ételfutárok kiszállítási díj emelését
Világszerte megugrott az ételrendelés a járvány miatt, a helyzettel viszont úgy tűnik, hogy néhány szolgáltató visszaélt. Az Egyesült Államokban per indul a GrubHub, a DoorDash, a Postmates és az Uber Eats ellen, mivel a vád szerint az ügyfeleknek most magasabb kiszállítási díjat kell fizetniük, mint a járvány előtt – olvasható az origo-n.
A manhattani szövetségi bíróságon nyújtott be csoportos pert három ügyfél, akik szerint az ételfutár-szolgálatok a járvány alatt megsértették az Egyesült Államok monopólium ellenes törvényét és arra kötelezték az éttermeket, hogy drágábban adják a menün kínált tételeket.
Mindemellett a platformokon történt rendeléseknél a bevétel 10-40 százalékát is elkérik a vendéglátóhelyektől.
A felperesek szerint az éttermek kénytelenek emelni az árakat, mert máskülönben nem tudják kihasználni az olyan szolgáltatások adta lehetőségeket, mint az UberEats vagy a Doordash.
A drágulás hátterében tehát az áll, hogy nagyon magas jutalékot kérnek az ételfutár szolgáltatók, amelyek ezt el is várják az éttermektől a nagyobb profit érdekében.
A három New Yorki-i lakos a károk háromszorosát akarja visszakapni, valamint szeretnék elérni azt is, hogy a vizsgálat terjedjen ki egy hosszabb időszakra, egészen 2016 április 14-ig, mivel nagyjából azóta fordul elő, hogy az ételfutár-szolgáltatások többet számolnak fel az elviteles ételekért, mint ha azokat az ügyfél helyben fogyasztotta volna. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
Felgyorsult a kéknyelv-betegség terjedése Hollandiában
Hollandiában megugrott a kérődző állatokat megtámadó kéknyelv-betegség eseteinek száma –…
Tovább olvasom >Uniós bíróság: a biztosítóknak vissza kell téríteniük a koronavírus-járvány miatt lemondott szervezett utazások árát
A csődbe ment utazási irodák biztosítóinak vissza kell téríteniük azoknak…
Tovább olvasom >A pizza ment a legjobban a Wolton a magyar-svájci meccs alatt
A magyar-svájci EB-mérkőzés nemcsak a futballpályán kínált izgalmas pillanatokat, hanem…
Tovább olvasom >További cikkeink
20 éves a TV Paprika – A nap videója
Abban, hogy bátrabbak és kísérletezőbbek vagyunk a konyhában, mint két…
Tovább olvasom >A szervízdíj nem borravaló – itt a különbség a kettő között
Gyakran nagy bizonytalanság övezi, hogy a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Új magyar MICHELIN-csillagos és Green Star étterem
A mai napon a Michelin lerántotta a leplet arról, hogy…
Tovább olvasom >