Vizsgálják a légitársaságokat a durva késések miatt

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 06. 26. 12:11

A fővárosi kormányhivatal bejelentette, hogy hatósági ellenőrzést indított a Ryanair, a Wizz Air, a SunExpress, és az Eurowings légitársaságok ellen, miután az elmúlt napokban több jelentős késést tapasztaltak. Az MTI által ismertetett hivatalos közlemény nem részletezte az egyes eseteket, de a közelmúltban több olyan incidens is előfordult, amelyek jelentős kellemetlenségeket okoztak az utasoknak.

A stuttgarti szurkolók lemaradtak a meccsről

Az egyik ilyen esetben több tucat szurkoló maradt le az Eurowings stuttgarti járatának késése miatt a magyar válogatott Skócia elleni Európa-bajnoki mérkőzéséről. Hasonló problémába ütköztek a Wizz Air utasai is, akik a Dortmundba tartó járat késése következtében nem értek oda időben a Svájc elleni futballmérkőzésre.

A kormányhivatal vizsgálata arra irányul, hogy az érintett légitársaságok maradéktalanul betartották-e az utasok tájékoztatására és az őket megillető segítségnyújtásra vonatkozó uniós jogszabályokat. Amennyiben a vizsgálat során jogsértés gyanúja merül fel, a hivatal megindítja a szükséges eljárásokat az érintett légitársaságokkal szemben.

Ez az ellenőrzés rávilágít arra a fontosságra, hogy a légitársaságok felelősségteljesen kezeljék a menetrend szerinti üzemeltetést, és megfelelően kommunikáljanak az utasok felé, különösen akkor, ha előre láthatóan jelentős késések várhatók. Az utasok jogainak védelme érdekében fontos, hogy az ilyen típusú intézkedések gyorsan és hatékonyan zajlanak, hogy minimalizálják a késések okozta károkat és kellemetlenségeket.

Kapcsolódó cikkeink