Visszatér a libamájas burger a McDonald’s-ba
Február 5-től a hazai McDonald’s éttermekben ismét kapható a lánc egyik legsikeresebb és egyben egyik legkülönlegesebb hazai fejlesztésű szendvicse, a grillezett libamájjal készülő Maestro Goosey Gustav. Már megszokott, hogy a Meki időről-időre limitált kiadású specialitásokkal rukkol elő, de azt talán kevesebben tudják, hogy a hazai promóciós ajánlatokat legtöbb esetben a hazai termékfejlesztő csapat állítja össze. A libamájas különlegesség visszatértének alkalmából összegyűjtöttünk néhányat a legérdekesebb vagy éppen legmaradandóbb Magyarországon fejlesztett fogásokból is.

Visszatér a Maestro Goosey Gustav!
McFarm: a hazai klasszikus

McFarm
Hungarikumok a menün

Szürkemarha burger
A McDonald’snál nemzetközi szinten is ritkán látott különlegesség volt az a szendvics is, ami a szokásostól eltérően nem húspogácsát, hanem három darab Hartai kolbászt tartalmazott. Az ötlet a hazai McDonald’s egyik franchise partnerétől származott, aki jól ismerte ezt a magyar kolbászkülönlegességet. A szendvics nemcsak igazán hazaira, de nagyon finomra is sikerült.

Kolbászburger
Olyan is előfordult már, hogy egy magyaros ötlet egyenesen a vállalat egyik beszállító partnerétől érkezett. A nemrégiben debütált Erős Pistás szendvics gondolatával az étteremláncnak a kezdetektől, azaz több mint 35 éve szószokat szállító Univer állt elő. Az egyik legsikeresebb termékük, az Erős Pista és az ebből készült csípős szószok a két vállalat együttműködésének eredményeként az elmúlt években már kétszer is bekerültek a McDonald’s szendvicseibe és sajtfalatkáiba, emellett tálkás szósz formájában az étteremlánc állandó kínálatának részévé váltak.

ErősPista Burger
Ínyenc alapanyagok hamburgerbe? Miért is ne!
Az évek során számos érdekes, egyedi hazai ötlet került be a kínálatba a McDonald’s prémium Maestro szendvicsvonalán. A vendégek szívesen fogadtak olyan különlegességeket is a hamburgerükben, mint a szarvasgomba, a rókagomba, vagy a garnéla. Természetesen ide sorolhatjuk a libamájat is, ami most hatodik alkalommal kerül vissza a menüre.
A magyar libamáj meghatározó szereplő a világpiacon. Itthon ennek az összetevőnek a jelentős része hagyományosan az Alföldről származik, így van ez a McDonald’s által használt, hízott libamáj esetében is, amely Kiskunfélegyházáról érkezik az éttermekbe.
A szendvics fejlesztésének különlegessége, hogy nem csupán a receptúrát kellett előkészíteni hozzá, hanem azt is, miként kerülhet be a libamáj a Meki rendszerébe, valamint meg kellett határozni a szigorú beszállítói előírásokat is. Ennek oka pedig az, hogy Magyarországon kívül a McDonald’s-ban a világon sehol sem használtak akkor még libát termékeikben. Egy speciális hőmérséklet-monitorozó berendezés segítségével végezték el a maghőmérséklet-ellenőrzéseket, hogy az éttermekben ízletes, és biztonságosan fogyasztható libamáj süljön. Ezután következhetett csak egyáltalán annak a kitalálása, mi kerüljön a szendvicsbe a libamájon kívül. A termék nagyon sikeresnek bizonyult, hiszen ismerős ízvilágban kínált a vendégeknek egy olyan ételt, ami szinte már luxuscikknek számít.
Kapcsolódó cikkeink
AM: új szintre lépnek a magyar-georgiai agrárkapcsolatok
A mezőgazdaság területén különösen fontos az együttműködés, hiszen Magyarország tapasztalata…
Tovább olvasom >Új szintre lépnek a magyar-georgiai agrárkapcsolatok
A mezőgazdaság területén különösen fontos az együttműködés, hiszen Magyarország tapasztalata…
Tovább olvasom >A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >További cikkeink
A lakosság harmada keresi még, hogyan tudna egészségesebben étkezni, és csak minden negyedik magyar táplálkozik tudatosan
Az étkezés nemcsak testünk megfelelő működésének alapja, hanem kritikus szerepe…
Tovább olvasom >Lezajlott az első Fenntartható Csomagolás Fórum
2025. június 4-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre az…
Tovább olvasom >III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >