Visszatér a libamájas burger a McDonald’s-ba
Február 5-től a hazai McDonald’s éttermekben ismét kapható a lánc egyik legsikeresebb és egyben egyik legkülönlegesebb hazai fejlesztésű szendvicse, a grillezett libamájjal készülő Maestro Goosey Gustav. Már megszokott, hogy a Meki időről-időre limitált kiadású specialitásokkal rukkol elő, de azt talán kevesebben tudják, hogy a hazai promóciós ajánlatokat legtöbb esetben a hazai termékfejlesztő csapat állítja össze. A libamájas különlegesség visszatértének alkalmából összegyűjtöttünk néhányat a legérdekesebb vagy éppen legmaradandóbb Magyarországon fejlesztett fogásokból is.
McFarm: a hazai klasszikus
Hungarikumok a menün
A McDonald’snál nemzetközi szinten is ritkán látott különlegesség volt az a szendvics is, ami a szokásostól eltérően nem húspogácsát, hanem három darab Hartai kolbászt tartalmazott. Az ötlet a hazai McDonald’s egyik franchise partnerétől származott, aki jól ismerte ezt a magyar kolbászkülönlegességet. A szendvics nemcsak igazán hazaira, de nagyon finomra is sikerült.
Olyan is előfordult már, hogy egy magyaros ötlet egyenesen a vállalat egyik beszállító partnerétől érkezett. A nemrégiben debütált Erős Pistás szendvics gondolatával az étteremláncnak a kezdetektől, azaz több mint 35 éve szószokat szállító Univer állt elő. Az egyik legsikeresebb termékük, az Erős Pista és az ebből készült csípős szószok a két vállalat együttműködésének eredményeként az elmúlt években már kétszer is bekerültek a McDonald’s szendvicseibe és sajtfalatkáiba, emellett tálkás szósz formájában az étteremlánc állandó kínálatának részévé váltak.
Ínyenc alapanyagok hamburgerbe? Miért is ne!
Az évek során számos érdekes, egyedi hazai ötlet került be a kínálatba a McDonald’s prémium Maestro szendvicsvonalán. A vendégek szívesen fogadtak olyan különlegességeket is a hamburgerükben, mint a szarvasgomba, a rókagomba, vagy a garnéla. Természetesen ide sorolhatjuk a libamájat is, ami most hatodik alkalommal kerül vissza a menüre.
A magyar libamáj meghatározó szereplő a világpiacon. Itthon ennek az összetevőnek a jelentős része hagyományosan az Alföldről származik, így van ez a McDonald’s által használt, hízott libamáj esetében is, amely Kiskunfélegyházáról érkezik az éttermekbe.
A szendvics fejlesztésének különlegessége, hogy nem csupán a receptúrát kellett előkészíteni hozzá, hanem azt is, miként kerülhet be a libamáj a Meki rendszerébe, valamint meg kellett határozni a szigorú beszállítói előírásokat is. Ennek oka pedig az, hogy Magyarországon kívül a McDonald’s-ban a világon sehol sem használtak akkor még libát termékeikben. Egy speciális hőmérséklet-monitorozó berendezés segítségével végezték el a maghőmérséklet-ellenőrzéseket, hogy az éttermekben ízletes, és biztonságosan fogyasztható libamáj süljön. Ezután következhetett csak egyáltalán annak a kitalálása, mi kerüljön a szendvicsbe a libamájon kívül. A termék nagyon sikeresnek bizonyult, hiszen ismerős ízvilágban kínált a vendégeknek egy olyan ételt, ami szinte már luxuscikknek számít.
Kapcsolódó cikkeink
McDonald’s visszahódítási stratégia: megérkezett a McValue
A McDonald’s, az Egyesült Államok legnagyobb gyorsétteremlánca, új menükoncepcióval próbálja…
Tovább olvasom >Tépett sertéshússal érkezik a McDonald’s legújabb szendvicse
A hazai McDonald’s november 14-én mutatja be országszerte Maestro burgercsaládja…
Tovább olvasom >Fertőzésveszély a friss zöldségek miatt: az E. coli járvány és a gyorséttermek kihívásai
Az amerikai gyorsétteremláncok csütörtökön drasztikus lépésre kényszerültek: a McDonald’s éttermeinek…
Tovább olvasom >További cikkeink
Év promóciója 2025 verseny, felhívás és nevezés
A Trade magazin ismét versenyt hirdet az FMCG-szektor szereplői között…
Tovább olvasom >Mindent az EUDR-ről – tematikus oldal indult a Nébih weboldalán az erdőirtásmentes termékek felügyeletéről
Az erdőirtásmentes termékek forgalmazására (EUDR) vonatkozó uniós szabályok 2025. év…
Tovább olvasom >Minden idők legsikeresebb turisztikai éve volt 2024 Romániában
Minden idők legsikeresebb turisztikai éve volt 2024 Romániában – közölte…
Tovább olvasom >