Visszaszorul a hazai élelmiszerek aránya
Az ágazat árbevétel-arányos nyeresége a múlt évben mindössze egy százalék körül mozgott. Az innovációra fordított pénz pedig nem érte el a nettó árbevétel 0,1 százalékát.Míg 2003-ban 90-92 százalék volt a hazai termelés részesedése az összes élelmiszeripari
eladásból, addig tavaly csak nyolcvan százalékot ért el. Ez a zsugorodás
majdnem minden szakágazatot érint, az elmúlt két évben csak a sör- és az
üdítőital-ipar növelte hazai eladásait.
Tavaly jelentős mértékben bővült a hús- és húskészítmények (55 százalék), a
tejtermékek (40 százalék), a cukor és cukorkészítmények (27 százalék), valamint
a növényi olajok és margarinok importja (29 százalék).
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Eurostat: 2%-kal bővült az európai jégkrémgyártás 2024-ben
Az Eurostat friss adatai szerint 2024-ben az Európai Unióban 2%-kal,…
Tovább olvasom >Matcha Latte zabitalt vezet be kínálatába az Oatly az Egyesült Királyságban
Az idei nyarat új, matcha latte ízű zabitallal dobja fel…
Tovább olvasom >MBH-elemzés: A vártnál jobb GDP adatokat közölt a KSH
2025 második negyedévében a KSH által közzétett GDP adatok az…
Tovább olvasom >