Visszakozott a Danone

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 16. 00:00

A Danone visszavonta a két termékre vonatkozó egészségügyi állításokkal kapcsolatos európai jóváhagyási kérelmét.

A Danone szerint az Actimel joghurtital megerősíti a szervezet természetes védekező képességét, az Activia pedig támogatja a természetes emésztési folyamatokat.
A francia cég most arról döntött, hogy visszavonja az Európai Unióhoz beadott, az állítások jóváhagyására vonatkozó kérelmét. A Danone szerint a döntés indoka, hogy Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) még nem pontosított az engedélyezésre vonatkozó szabályokat. Ugyanakkor – teszi hozzá a BBC – a vállalat Franciaországban már önként törölte a reklámokból ezeket az állításokat.
Az élelmiszerek egészségügyi hatásaira vonatkozó szabályozás átalakulóban van az Európai Unióban. Eddig a tagországok hatóságai bírálták el ezeket, a jövőben viszont minden, a fentihez hasonló állítást előzetesen kell engedélyeztetni az EU illetékes szervezetével. Ugyanakkor a folyamat részleteit csak most dolgozzák ki, az EFSA június elsején tart konzultációt ezügyben. A Danone pénzügyi igazgatójának megfogalmazása szerint azért vonták vissza a kérelmeket, hogy kellően felkészülhessenek erre a tárgyalásra.
Szerző: BBC News – Világgazdaság Online

Kapcsolódó cikkeink