VisitDebrecen turisztikai információs pont nyílt a cívisvárosban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 08. 14. 10:20

Megnyitották az első VisitDebrecen turisztikai információs pontot a cívisvárosban – jelentette be Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere hétfőn a helyszínen sajtótájékoztatón.

debrecen

Széles Diána emlékeztetett, hogy a városi önkormányzat idei költségvetésében külön forrást biztosított a Főnix Rendezvényszervező Kft. keretében létrehozott önálló VisitDebrecen divízió támogatására, a minőségi turizmus fejlesztése érdekében.

Jelenleg 70-30 százalék a városba látogató belföldi, illetve külföldi turisták aránya, tavaly 386 ezer vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken a látogatók, ami 10 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatot, az idei első fél évben pedig 9 százalékkal nőtt a vendégek által eltöltött éjszakák száma a múlt év hasonló időszakához képest – ismertette az alpolgármester.

Széles Diána kifejtette: az elmúlt évek fejlesztéseinek és infrastrukturális beruházásainak köszönhetően dinamikusan fejlődik a turizmus Debrecenben, egész évben kulturális programok széles kínálata várja az érdeklődőket. A “Debrecen brand”, mint turisztikai márka fejlődését a város megújult arculata szerint kialakított márkázott termékek is segítik – tette hozzá. Utóbbiak közül bemutatta azokat a pólókat, amelyek egy nemzetközi dizájnpályázat során nyerték el végleges formáikat: 65 külföldi dizájner 348 pályamunkájából két amerikai és egy albán grafikus munkája díszíti a 2017. évi Debrecen-pólókat.
Gődény Gábor, a VisitDebrecen divízió vezetője a sajtótájékoztatón kiemelte: azért dolgoznak, hogy Debrecen felkerüljön előbb a hazai, majd a Kárpát-medencei, illetve a távolabbi területek turistáinak “bakancslistájára”, a kihagyhatatlan turisztikai célpontok közé.

Elmondta: a Református Nagytemplom mögötti Emlékkertben található Karakter 1517 könyvesbolt és kávézóban megnyílt VisitDebrecen információs ponton felkészült, idegen nyelveken is jól beszélő fiatalok szolgálják ki a turistákat, emellett modern technikai eszközök, például tabletek is segítik a tájékozódást. Az információs pont elektronikus kijelzőjén folyamatosan megjelennek a legfontosabb rendezvények, turisztikai szempontból is érdekes hírek, információk, és megvásárolhatók a különböző városi rendezvényekre, eseményekre szóló belépőjegyek is. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink