Vírusmentes a magyar sertéshús
A magyar sertéstelepek állategészségügyi szempontból teljesen zártak, ezért a magyar sertéshús biztonsággal fogyasztható, nyilatkozta a Magyar Sertéstartók szövetsége.
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a szövetség arra kéri a magyar állategészségügyi hatóságot, hogy kezdeményezzen Brüsszelben uniós fellépést minden Amerikából, különösen Közép-Amerikából érkező hústermék behozatali tilalmának azonnali bevezetésére. Emellett a humán egészségügyi szolgálatok fokozottan ellenőrizzék a Magyarországra beutazókat az influenza miatt. A közlemény szerint a vírust hordozó ember nagyobb kockázatot jelent, mint a sertéshús. A vírus ugyanis a sütés-főzés hatására elpusztul, ezáltal nem fertőződhet meg a fogyasztó.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rekord magasságba szökött a svájci Lidl sajtexportja tavaly
Tizenöt éves fennállásának legerősebb évét zárta a svájci Lidl sajtexport…
Tovább olvasom >Alkoholmentes sörbe invesztál Robbie Williams
Robbie Williams személyében befektetőt kapott az ausztrál Heaps Normal alkoholmentes…
Tovább olvasom >Bővíti sajtgyártó kapacitását az Arla Foods Bahreinben
50,9 millió eurót, azaz mintegy 59,4 millió dollárt invesztál az…
Tovább olvasom >