Vírusmentes a magyar sertéshús
A magyar sertéstelepek állategészségügyi szempontból teljesen zártak, ezért a magyar sertéshús biztonsággal fogyasztható, nyilatkozta a Magyar Sertéstartók szövetsége.
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a szövetség arra kéri a magyar állategészségügyi hatóságot, hogy kezdeményezzen Brüsszelben uniós fellépést minden Amerikából, különösen Közép-Amerikából érkező hústermék behozatali tilalmának azonnali bevezetésére. Emellett a humán egészségügyi szolgálatok fokozottan ellenőrizzék a Magyarországra beutazókat az influenza miatt. A közlemény szerint a vírust hordozó ember nagyobb kockázatot jelent, mint a sertéshús. A vírus ugyanis a sütés-főzés hatására elpusztul, ezáltal nem fertőződhet meg a fogyasztó.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az euróövezetben és az Európai Unióban havi összevetésben csökkentek, éves szinten nőttek a termelői árak áprilisban
Az euróövezetben és az Európai Unióban (EU) havi összevetésben csökkentek,…
Tovább olvasom >Beperelte a Sheint a Tudatos Vásárlók Egyesülete: sötét trükkökkel manipulálják a vásárlókat
A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) több európai fogyasztóvédelmi szervezettel közösen…
Tovább olvasom >Óvatos optimizmus a turizmusban: májusban javult a konjunktúra, de még mindig mínuszban az ágazat
2025 májusában enyhe javulásról számoltak be a turisztikai vállalkozások: a…
Tovább olvasom >