Vírusmentes a magyar sertéshús
A magyar sertéstelepek állategészségügyi szempontból teljesen zártak, ezért a magyar sertéshús biztonsággal fogyasztható, nyilatkozta a Magyar Sertéstartók szövetsége.
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a szövetség arra kéri a magyar állategészségügyi hatóságot, hogy kezdeményezzen Brüsszelben uniós fellépést minden Amerikából, különösen Közép-Amerikából érkező hústermék behozatali tilalmának azonnali bevezetésére. Emellett a humán egészségügyi szolgálatok fokozottan ellenőrizzék a Magyarországra beutazókat az influenza miatt. A közlemény szerint a vírust hordozó ember nagyobb kockázatot jelent, mint a sertéshús. A vírus ugyanis a sütés-főzés hatására elpusztul, ezáltal nem fertőződhet meg a fogyasztó.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
AM: a térséget érintő válságok leküzdésében is óriási szerepe van a FAO-na
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >A FAO európai és közép-ázsiai tagországainak informális konzultációja Magyarországon
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >Zöldülő tányérok és poharak
A növényi termékek nemcsak egy meghatározott célcsoportnak szólnak, hanem egyre…
Tovább olvasom >