Vírusmentes a magyar sertéshús
A magyar sertéstelepek állategészségügyi szempontból teljesen zártak, ezért a magyar sertéshús biztonsággal fogyasztható, nyilatkozta a Magyar Sertéstartók szövetsége.
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a szövetség arra kéri a magyar állategészségügyi hatóságot, hogy kezdeményezzen Brüsszelben uniós fellépést minden Amerikából, különösen Közép-Amerikából érkező hústermék behozatali tilalmának azonnali bevezetésére. Emellett a humán egészségügyi szolgálatok fokozottan ellenőrizzék a Magyarországra beutazókat az influenza miatt. A közlemény szerint a vírust hordozó ember nagyobb kockázatot jelent, mint a sertéshús. A vírus ugyanis a sütés-főzés hatására elpusztul, ezáltal nem fertőződhet meg a fogyasztó.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyre korábban indul a karácsonyi szezon: az ár-érték arány a kulcs
Az idei évben a magyarok 40 százaléka hozta előre a…
Tovább olvasom >Prémium legyen, de fenntartható is – a legifjabb generáció elvárásai
A kiskereskedelmi szereplők kénytelenek lesznek egyre nagyobb figyelmet fordítani fenntarthatósági…
Tovább olvasom >Fél év alatt 100 millió forint felajánlást tettek karitatív célokra a fogyasztók a kötelező visszaváltási rendszer révén
A hat hónapja kezdődött és a mindennapok szerves részévé vált…
Tovább olvasom >